Fico bude chcieť váhanie pravice využiť, myslia si analytici

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Robert Fico
Premiér Robert Fico zvýšil minimálnu mzdu, odbory sú spokojné. Foto: SITA/Lukáš Macek

BRATISLAVA 26. marca (WEBNOVINY) – Robert Fico bude chcieť využiť váhanie kandidátov pravice otvorene podporiť Andreja Kisku. Zhodujú sa na tom viacerí politickí analytici.

Z utorkovej tlačovej konferencie, na ktorej sa mali zúčastniť neúspešní kandidáti na prezidenta Radoslav Procházka a Milan Kňažko a kandidát v druhom kole prezidentských volieb Andrej Kiska sa Kňažko nakoniec ospravedlnil a Procházka voličov vyzval na účasť v druhom kole.

„Nie je ale jasné, či by vyhlásenia podpory z ich strany mali nejakú pridanú hodnotu,“ povedal politológ Grigorij Mesežnikov. Podľa neho sú voliči oboch neúspešných kandidátov dostatočne zmobilizovaní proti premiérovi.

„U Procházku môže úlohu zohrávať aj veľké sklamanie z toho, že nepostúpil do druhého kola,“ myslí si Mesežnikov. „Teraz môže mať Procházka pocit, že Kiska nedostatočne reprezentuje jeho odkaz.“ Robert Fico sa podľa Mesežnikova bude snažiť toto váhanie využiť vo svoj prospech poukazovaním na Kiskovu nedôveryhodnosť. „Pre pravicových voličov však Fico nie je autorita, takže je otázne, či to bude mať nejaký účinok,“ dodal.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Andrej KiskaGrigorij MesežnikovJán BaránekMilan KňažkoRadoslav ProcházkaRobert Fico