Kamery u policajtov, inšpekcia tvrdí, že nešlo o trestný čin

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Webkamera
Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 26. marca (WEBNOVINY) – Nasadenie tajných kamier v priestoroch bratislavských policajtov nebol trestný čin, skonštatovala inšpekcia rezortu vnútra.

„Vyšetrovateľ inšpekcie ministerstva vnútra zistil, že inštaláciou kamier nedošlo k spáchaniu trestného činu, a preto trestné oznámenie odmietol,“ uviedla pre agentúru SITA rezortná hovorkyňa Lucia Kirinovičová. Ako dodala, rozhodnutie zatiaľ nie je právoplatné, keďže oznamovateľ si podal sťažnosť, o ktorej bude rozhodovať prokurátor.

Skryté kamery, ktorými polícia sledovala radových policajtov z bratislavského útvaru Pohotovostnej motorizovanej jednotky (PMJ), obhajoval na parlamentnom výbore pred dvoma týždňami aj šéf rezortu vnútra Robert Kaliňák. Podľa neho boli nasadené v súlade so zákonom. VIAC SA DOČÍTATE V TOMTO ČLÁNKU.

Koncom februára informovala televízia JOJ o tom, že bratislavských radových policajtov z útvaru Pohotovostnej motorizovanej jednotky niekto tajne a zrejme ilegálne sledoval kamerami, ktoré odhalili samotní policajti.

Veliteľov čaty, ich zástupcov a policajtov podľa dôveryhodného anonymného zdroja niekto sledoval tajnými kamerami nainštalovanými v takzvanej rozdeľovni – v miestnosti, v ktorej sa rozdeľujú úlohy a v šatni.

Na utajené kamery prišli podľa televízie sledovaní policajti náhodou, keď zistili, že na jednom pohybovom senzore nie je dobre nasadený kryt. Keď kryt chceli správne nasadiť, nenašli detektor pohybu, ale minikameru. Okamžite všetko oznámili inšpekcii vnútra.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Robert Kaliňák
Firmy a inštitúcie PZ Policajný zbor SR