Masívny požiar v Rusovciach, za všetko mohol zlodej benzínu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Horelo šesť áut
V bratislavskej mestskej časti Rusovce vypukol v utorok večer veľký požiar. Na Starorímskej ulici horela podzemná garáž. Podľa údajov operačného strediska Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Bratislave na mieste od približne ôsmej večer zasahovalo 27 hasičov, ktorí použili sedem kusov hasičskej techniky. Na mieste bola aj sanitka. Objekt nad garážou museli hasiči evakuovať. Foto: SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 27. marca (WEBNOVINY) – Polícia už objasnila rozsiahly januárový požiar v podzemných garážach domu na Starorímskej ulici v bratislavských Rusovciach. Podľa nej ho na svedomí má 33-ročný Jozef z Bratislavy, ktorý už čelí obvineniam zo všeobecného ohrozenia.

Ide o recidivistu v minulosti odsúdeného za majetkovú a drogovú trestnú činnosť. Požiar spôsobil pri krádeži. Ako agentúru SITA informovala bratislavský policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová, večer 7. januára sa v garáži pokúsil ukradnúť palivo zo zaparkovanej Alfy Romeo.

Obrazom: Januárový masívny požiar garáže v Rusovciach

Auto však pri nahrievaní plastovej palivovej nádrže začalo horieť a požiar sa nekontrolovateľne šíril. Do tla zhorelo päť áut a 16 bolo poškodených. Dym poškodil aj pivnice a veci v nich. V blokoch B a C popraskali v bytoch steny, roztavilo sa elektrické, plynové a vodovodné potrubie.

Vzhľadom na rozsah poškodenia majetku nie je k dnešnému dňu celková škoda po požiari vyčíslená, uviedla Kurucová. Len v garážach znalec škodu predbežne odhadol na vyše 150-tisíc eur. Vyšetrovanie prípadu naďalej pokračuje. Obvinenému mužovi v prípade dokázania viny hrozí trest od štyroch do 10 rokov. Spracovaný bol aj návrh na jeho vzatie do väzby.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať