V Rači budú rozvoniavať dobroty, farmári ponúknu kvalitu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Klobasa
Foto: SITA/Diana Černáková

BRATISLAVA 1. apríla (WEBNOVINY) – Domáce pečivo, koláče, klobásky, ovocie či zelenina, aj to bude od apríla sortiment farmárskych trhov v bratislavskej Rači. Trhy sa budú konať každú sobotu od 08:00 do 14:00 na parkovisku pred Nemeckým kultúrnym domom. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa račianskeho starostu Eva Miklánková.

Na račianskom Farmárskom trhu ľudia každú sobotu nájdu čerstvé výrobky priamo od výrobcov. „Farmárske trhy majú slúžiť ako predajné miesto pre poľnohospodárov. Zaručíme, že všetky predávané výrobky sú pestované, chované, nakladané, údené, alebo inak pripravené priamo našimi výrobcami,“ povedal Vladimír Novotný z firmy Farmárske trhy, s. r. o.

Čerstvé slovenské dobroty

Na pultoch stánkov tak nakupujúci nájdu čerstvé sezónne produkty, mliečne výrobky, čerstvý chlieb a pečivo, domáce koláče, klobásy, údeniny či mäsové výrobky. V ponuke budú aj ručne vyrábané cestoviny, slovenské sladkovodné ryby, ovocie, zelenina i kvety, bylinky a koreniny.

Záhradkári si budú môcť na trhu nakúpiť sadenice či semená, farmári ponúknu aj ovocné šťavy, domáce sirupy, mušty, slovenské vína, med alebo medovinu. Na trhoch ponúknu aj kvasenú kapustu, domáce zaváraniny, ale i remeselné výrobky, ručne vyrobené hračky, ozdoby či dekorácie.

Tradičné slovenské výrobky

Po Zvolene, Prievidzi, Žiline, Martine, Poprade a Liptovskom Mikuláši prichádza tradícia farmárskych trhov aj do bratislavskej Rače. Podľa račianskeho starostu Petra Pilinského jedným z cieľov trhov je ukázať, že nie je potrebné dovážať na Slovensko to, čo máme možnosť vyrobiť si sami.

„Farmárske trhy sú alternatívnou k nakupovaniu, kde si môžete vychutnať jedinečnosť tradičných slovenských výrobkov, miesto plné jedinečných chutí, vôní a farieb. Priamy predaj zároveň farmárom dáva šancu lepšie prežiť v dnešnej globalizovanej ekonomike,“ priblížil starosta Pilinský. Farmárske trhy sa budú konať pod záštitou mestskej časti Rača.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať