Kukláči mali na výber dva byty, drogy hľadali v nesprávnom

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Polícia, kukláči
Foto: SITA/Nina Bednáriková

KOŠICE 1. apríla (WEBNOVINY) – Policajti pri protidrogovej akcii vošli do nesprávneho bytu, stalo sa to v pondelok na Kyjevskej ulici v Michalovciach. Policajti mali súhlas sudcu na domovú prehliadku bytu na šiestom poschodí.

Dva byty bez menoviek

Na ňom boli len dva byty bez menovky a čísla. Keď zaklopali a domáci sa im ozvali, aby vošli, zistili, že sa zmýlili. „Neboli použité donucovacie prostriedky a nikto sa nezranil,“ uviedla košická policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

Policajti potom prehľadali byt oproti, kde zatkli dvoch podozrivých, momentálne už obvinených. „Postup policajtov pri výkone domových prehliadok na Kyjevskej ulici v Michalovciach je predmetom už začatého disciplinárneho konania,“ dodala Mésarová s tým, že polícia sa zároveň dotknutým osobám ospravedlňuje. Zároveň pripomenula, že je dobré mať svoj byt označený, aj pre prípad zásahu záchranárov.

Akcie priniesli ovocie

Košickí policajti spolu s Národnou kriminálnou agentúrou rozbehli v pondelok 31. marca ráno v okresoch Michalovce a Trebišov akciu zameranú na drogy. Vykonali šesť domových prehliadok, pri ktorých zadržali sedem podozrivých osôb, zaistili tiež omamné a psychotropné látky a rôzne chemikálie, komponenty laboratória, váhy, ako aj zbraň a strelivo.

Po akcii obvinili za drogovú trestnú činnosť štyri osoby vo veku od 28 do 40 rokov – dvoch mužov a dve ženy. Hlavnému aktérovi – dílerovi, ktorý bol viackrát súdne trestaný za drogy, 40-ročnému mužovi z okresu Michalovce, hrozí až 15-ročné väzenie. Ďalší traja môžu stráviť vo väzení štyri až desať rokov. Stíhať ich chcú väzobne.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie NAKA Národná kriminálna agentúra