Voľby by vyhral Smer, sulíkovci by ostali mimo parlamentu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Smer
Foto: SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 2. apríla (WEBNOVINY) – Ak by sa parlamentné voľby konali uplynulý víkend, vyhrala by ich strana Smer-SD so ziskom 41,5 percenta hlasov a obsadila by v Národnej rade SR 78 kresiel.

Nasledovalo by KDH s podporou 9,2 percenta a 17 mandátmi, rovnaký počet kresiel v parlamente by získalo aj OĽaNO, ktorému by svoj hlas odovzdalo deväť percent voličov. Vyplýva to z prieskumu agentúry Polis Slovakia pre agentúru SITA, ktorý agentúra robila v dňoch od 22. do 28. marca, teda medzi prvým a druhým kolom prezidentských volieb.

Ako štvrtá by skončila strana Most-Híd, ktorá by získala 7,7 percenta hlasov a 15 mandátov v parlamente, nasleduje SMK so ziskom 6,5 percenta a 12 mandátmi. Brány parlamentu by prekročila aj strana SDKÚ-DS s 5,8 percenta a 11 kreslami.

Do národnej rady by sa nedostala strana SaS, ktorej by hlas odovzdalo 4,8 percenta voličov ani NOVA či SNS, ktoré by zhodne získali 3,7 percenta. Strana ĽSNS by podľa prieskumu získala 3 percentá hlasov a KSS 2,1 percenta. Iné strany či hnutia by si rozdelili 3 percentá voličských hlasov.

Agentúra Polis Slovakia vykonala telefonický prieskum na vzorke 1 521 respondentov starších ako 18 rokov. Respondentov sa pýtali: Ak by boli parlamentné voľby tento víkend, ktorú stranu alebo hnutie by ste volili? Preferencie politických strán sú vyrátané z 55-percentnej účasti. Nerozhodnutých bolo 28 percent respondentov, voliť by nešlo 17 percent oslovených.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie SMER-SD