V Bratislave potečie víno z juhu, nebudú chýbať halászlé

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Víno
Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 3. apríla (WEBNOVINY) – Priestory bratislavskej Starej tržnice budú v piatok a sobotu 4. a 5. apríla patriť vínu i gastronomickým špecialitám južného Slovenska. Konať sa tu bude 1. ročník Podunajských vínnych slávností.

Počas podujatia sa predstaví 20 vinárov, na svoje si však prídu aj milovníci dobrého jedla. Vínne slávnosti budú v piatok otvorené od 14:00 do 22:00, v sobotu si môžu návštevníci vína i dobrôt z južného Slovenska vychutnať od 12:00. Agentúru SITA o tom informovala Martina Halušková z referátu mediálnej komunikácie bratislavského magistrátu.

Okrem vína budú môcť návštevníci ochutnať aj halászlé, maďarský guláš, grilované kolená, pečené ryby, klobásy a jaternice. Pochutnať si budú môcť aj na kačacích stehnách, husacej pečeni či domácich syroch. Vstup na Podunajské vínne slávnosti je voľný. Na ochutnávku vín si budú môcť návštevníci kúpiť degustačný pohár, ktorý im potom ostane na pamiatku. „Pri ochutnávke vín sa bude platiť kupónmi predávanými na podujatí, za gastrošpeciality v hotovosti,“ priblížila Halušková.

O zábavu sa počas podujatia postará cigánska hudba Kovácsovci z Komárna. Organizátori do budúcnosti plánujú dať väčší priestor aj kultúre južného Slovenska, prizvať by chceli napríklad i rôznych remeselníkov, priblížila plány Halušková. Záštitu nad 1. ročníkom Podunajských vínnych slávností prevzal bratislavský primátor Milan Ftáčnik, ktorý podujatie v piatok slávnostne otvorí.

Informácie o podujatí sú zverejnené aj na oficiálnej internetovej stránke mesta www.bratislava.sk.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Milan Ftáčnik