V Lidl lese vyrastie ďalších 100 000 stromčekov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Lidl
Foto: Ilustračné foto SITA, AP

BRATISLAVA 3. apríla (WBN/PR) – Vďaka zákazníkom spoločnosti Lidl sa od júla 2013 do marca 2014 podarilo vyčleniť prostriedky na výsadbu ďalších 94 292 mladých stromčekov v Tatrách. Obchodný reťazec sa rozhodol zaokrúhliť počet sadeničiek určených na tohtoročnú jarnú výsadbu na 100 000. V súčte s predošlými dvoma ročníkmi pomoci slovenským horám to znamená, že počet stromčekov v Lidl lese sa už onedlho zdvojnásobí a aktuálna bilancia bude mať hodnotu 200 000.

„Naša pomoc tatranským lesom sa začala v roku 2012 darom 25 000 sadeničiek. V obnove kalamitou zničeného územia sme následne pokračovali kampaňou ´Voda pre stromy´ a v jej premiérovom ročníku sa s podporou našich zákazníkov podarilo vyčleniť prostriedky na výsadbu ďalších 75 000 stromčekov,“ vysvetlil hovorca spoločnosti Lidl Tomáš Bezák a dodal: „Je skvelé, že spoločne s našimi zákazníkmi dokážeme pomáhať slovenským horám čoraz viac.“

V rámci iniciatívy „Voda pre stromy“ venoval obchodný reťazec na kúpu a výsadbu mladých stromčekov jeden cent za každú predanú 1,5 l fľašu minerálnej vody Saguaro. V prepočte to znamená, že každý mesiac v priemere priniesol slovenským horám viac ako päť hektárov nového lesného porastu. Aktuálne informácie o projekte je možné nájsť na internetovej stránke www.lidl.sk, či na oficiálnom facebookovom profile spoločnosti Lidl www.facebook.com/lidlslovensko.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie Lidl