Pozor na výživový doplnok z Čiech, obsahuje zakázaný hormón

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Nebezpecny doplnok
Nebezpečný výživový doplnok Tribu obsahuje nepovolený hormón. Foto: www.uvzsr.sk

BRATISLAVA 3. apríla (WEBNOVINY) – Úrad verejného zdravotníctva varuje spotrebiteľov pred nevyhovujúcim výživovým doplnkom. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa úradu Lenka Skalická. Výrobok úradu nahlásili prostredníctvom Rýchleho výstražného systému pre potraviny a krmivá (RASFF).

Výživový doplnok TRIBU od výrobcu EXTRIFIT s. r. o. Dolní Újezd 672, Dolní Újezd 56961 Česká Republika obsahuje nepovolenú látku – hormón androstendion. Na základe distribučného listu k hláseniu bol výrobok dodaný v rámci SR do spoločností: EastLabs.biz s. r. o., Solivarská 28, 080 05 Prešov, GDP s. r. o., kpt. Nálepku 20, 071 01 Michalovce a NUTRIUS s. r. o., Ľanová 2, 821 01 Bratislava. Úrad vyzýva spotrebiteľov, aby výrobok nekupovali a ak ho už kúpili, aby ho nekonzumovali a vrátili na miesto predaja.

Androstendion je od roku 1997 na zozname zakázaných látok vydanom Medzinárodnou antidopingovou komisiou a nesmie sa používať pre výživu športovcov. Môže spôsobiť poruchy srdečného rytmu, akné, zníženie HDL cholesterolu či podporu nárastu nádorov v prsníkoch žien či karcinómov prostaty u mužov.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie ÚVZ Úrad verejného zdravotníctva SR