Zásielka z Číny, v sklade našli marihuanu za desaťtisíce eur

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Colníci zadržali sytetickú marihuanu
Tri kilogramy syntetickej marihuany zaistili colníci v bratislavskom sklade prepravnej spoločnosti. Jej hodnota na čiernom trhu je zhruba 20-tisíc eur, zásielka pochádzala z Číny. Bratislava, 7. apríl 2014. Foto: SITA/Finančná správa

BRATISLAVA 7. apríla (WEBNOVINY) – Tri kilogramy syntetickej marihuany zaistili colníci v bratislavskom sklade prepravnej spoločnosti. Jej hodnota na čiernom trhu je zhruba 20-tisíc eur, zásielka pochádzala z Číny.

Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa finančnej správy Patrícia Macíková, v papierovej škatuli boli tri vrecká s bielym práškom. Colníci na mieste vykonali predbežný narkotest s pozitívnym výsledkom.

Obrazom: Zásielka z Číny, v sklade ukrývali marihuanu za tisíce eur

Následná expertíza potvrdila, že ide o syntetické kanabinoidy. „Tieto látky sú pripravované preto, aby mali podobný účinok ako klasické drogy, teda v tomto prípade ako rastlinná marihuana. Väčšinou ide o modifikácie už známych klasických drog, kde je predpoklad, že malou zmenou známej látky získa výrobca látku s podobným účinkom, ako mala pôvodná látka,“ upozornila Macíková. Prípad ďalej rieši príslušný colný úrad.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať