Motorest zachvátili mohutné plamene, horel aj rodinný dom

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Poziar hasici
Požiar zachvátil jednu z garáži na Opavskej ulici na bratislavských Kramároch. (Ilustračné foto) Foto: SITA/ Marián Angelovič

MICHALOVCE/TOPOĽČANY 8. apríla (WEBNOVINY) – Rozsiahly požiar rodinného domu v obci Zemplínska Široká likvidovali michalovskí hasiči.

Dôstojník operačného strediska michalovských hasičov Ján Misár v utorok ráno informoval, že požiar im nahlásili večer o pol deviatej a zásah trval až do polnoci. Na mieste zasahovalo 14 hasičov s piatimi cisternami.

Oheň aj v obytnej časti

Dom rekonštruovali. Najprv začala horieť strecha a kým prišli hasiči, oheň sa už rozšíril aj na obytnú časť. Podľa predbežných odhadov oheň spôsobil škodu za približne 40-tisíc eur. Príčinu požiaru vyšetrujú.

V Radošinej v okrese Topoľčany zas horel v utorok skoro ráno motorest Čertova pec. Horieť začalo krátko po 03:00, zakrátko bol celý objekt v plameňoch, informovala nitrianska policajná hovorkyňa Božena Bruchterová. V čase požiaru nebol nikto v budove.

Predbežnú škodu po rannom požiari motorestu odhadli na 50-tisíc eur. Na mieste zasahovali hasiči z Topoľčian a Piešťan. Ako agentúru SITA informovala Bernadeta Múdra z Prezídia Hasičského a záchranného zboru, na uhasenie požiaru použili 36-tisíc litrov vody. Príčinu požiaru vyšetrujú.

Horel aj senník

Rozsiahly požiar senníka na okraji obce Gôtovany v okrese Liptovský Mikuláš likvidovali hasiči celú noc. Ako agentúru SITA informovala Eva Krajčiová z Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru Liptovský Mikuláš, požiar im nahlásili o deviatej večer.

„Pod prístreškom na uskladnenie sena s rozmermi 15 krát 30 metrov horeli baly sena. Na mieste zasahovalo 10 príslušníkov na troch cisternových vozidlách. Pri hasení im pomáhali aj miestni dobrovoľní hasiči. Požiar hasili do rána, keď bol lokalizovaný,“ povedala.

Požiar ohrozoval aj blízku halu na výrobu okien. „Počas celého zásahu hasiči kontrolovali baly sena, aby sa požiar nerozšíril aj na halu,“ podotkla. Celková škoda spôsobená požiarom bola odhadnutá na 15-tisíc eur. „Príčiny sú v štádiu vyšetrovania, pravdepodobne to bolo úmyselné zapálenie alebo nedbanlivosť,“ dodala Krajčiová.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia