Výborná správa pre bežcov, pri Štrkovci vylepšia dráhu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Beh strkovec
ilustračné foto Foto: SITA/Nina Bednáriková

BRATISLAVA 12. apríla (WEBNOVINY) – Bratislavská mestská časť Ružinov obnoví bežeckú dráhu okolo Štrkoveckého jazera. V súčasnosti hľadajú dodávateľa, povrch bežeckej dráhy treba zarovnať, zbaviť buriny a dosypať novú antuku. Ružinov v rozpočte na obnovu bežeckej dráhy vyčlenil sumu do 12-tisíc eur. Agentúru SITA o tom informovala ružinovská hovorkyňa Miroslava Štrosová.

Ružinovská samospráva pôvodne plánovala okolo Štrkoveckého jazera využiť antuku zo školských areálov, ktoré rekonštruuje. Táto antuka však nie je vhodná, preto na bežeckú dráhu dajú novú, priblížila Štrosová.

Ružinov na dodávateľa prác vyhlásil verejné obstarávanie, záujemcovia môžu svoje ponuky na obnovu bežeckej dráhy predkladať do 10. apríla do 09:00 na ružinovský miestny úrad. Bežeckú dráhu plánuje mestská časť obnoviť v máji. „Napriek tomu, že teraz rekonštruujeme bežecké dráhy v školských športových areáloch, bežcov okolo Štrkovca neubúda a už dlho sa pýtali na to, kedy obnovíme štrkoveckú dráhu,“ povedal starosta Ružinova Dušan Pekár.

Okrem bežeckej dráhy okolo Štrkoveckého jazera už môžu fanúšikovia behať v zrekonštruovanom športovom areáli na Nevädzovej. V máji pribudne vynovené športovisko pri ZŠ Vrútocká a v tomto roku plánuje Ružinov zlepšiť podmienky na športovanie aj v základných školách Medzilaborecká, Kulíškova a Ružová dolina.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Dušan Pekár