Hlavná priorita je silná rodina, tvrdí KDH pred eurovoľbami

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
KDH
Foto: SITA/Milo Fabian

BRATISLAVA 12. apríla (WEBNOVINY) – Kresťanskodemokratické hnutie (KDH) vstupuje do volieb poslancov Európskeho parlamentu (EP) na roky 2014 až 2019 s heslom Silná rodina, lepšia Európa. Hlavnou prioritou hnutia na najbližšie obdobie je rodina s dôrazom na tri oblasti – životná úroveň, zamestnanosť a kresťanské hodnoty.

Agentúru SITA informovala Denisa Rumanová, zodpovedná za PR v KDH. „Priority KDH sú jasné už roky, sú nimi ochrana ľudského života a jeho dôstojnosti za každých okolností a v každej situácii,“ uviedla líderka eurokandidátky Anna Záborská a dodala, že „ten, kto dá hlas KDH, má istotu, že KDH má v kľúčovej otázke týchto volieb jasno“.

Dve rozdielne cesty

Hnutie je presvedčené, že v nadchádzajúcich voľbách do EP sa občanom ponúkajú dve rozdielne cesty. Výsledok volieb bude odpoveďou na zásadnú otázku, a to, či chceme EÚ, ktorá sa bude sústrediť na oslabovanie rodiny a kresťanských hodnôt, alebo EÚ, ktorej hlavnými prioritami budú životná úroveň, zamestnanosť a silné rodiny.

V májových voľbách sa podľa KDH rozhodne, ktorou cestou sa Európa vydá. Toto rozhodnutie bude mať zásadný vplyv na Slovensko. „Ak kresťania neprídu voliť, hrozba ďalšieho oslabovania rodiny a kresťanských hodnôt je reálna,“ doplnila.

Strana vysiela vyše 10 kandidátov

O dôveru voličov sa v eurovoľbách uchádza 13 kandidátov za KDH. Jednotkou je poslankyňa EP Anna Záborská, nasleduje poslanec EP Miroslav Mikolášik, poslanec NR SR Ján Hudacký. Kandidátmi sú tiež ekonóm Andrej Klapica, právnici Martin Dilong a Radovan Gondžúr, pedagógovia Peter Solár, Lýdia Pilková, Mária Kaľavská a Karol Pastor, ale aj ekonóm Martin Novodomec, právnik Ivan Šimko a podnikateľ Ľuboš Fellner.

Slovensko má v súčasnosti v Európskom parlamente 13 poslancov, dvaja z nich, Anna Záborská a Miroslav Mikolášik, reprezentujú KDH. V nasledujúcom volebnom období (2014 – 2019) sa počet poslancov v EP nemení. Ambíciou KDH je podľa Denisy Rumanovej obhajoba minimálne dvoch mandátov.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Anna ZáborskáIvan ŠimkoJán HudackýLýdia PilkováMartin DilongMiroslav Mikolášik
Firmy a inštitúcie KDH Kresťanskodemokratické hnutie