Deň narcisov: Deň, keď sú slová zbytočné

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia

BRATISLAVA 10. apríla (WBN/PR) – Za predošlých 17 rokov sme si zvykli, že sa jeden aprílový deň vždy rozjasnil o niečo viac ako ostatné v tomto mesiaci… Ulice miest a obcí Slovenska boli spestrené žltou farbou a na odevoch množstva ľudí si našla miesto malá, no neprehliadnuteľná ozdoba – narcis – symbol nádeje a porozumenia. A nebude to inak ani tento rok. 11. apríla budete môcť v uliciach už po 18-krát stretnúť dobrovoľníkov Ligy proti rakovine, ktorí vás radi obdarujú narcisom výmenou za akýkoľvek dobrovoľný finančný príspevok, ktorý pomôže ľuďom s onkologickým ochorením.

Tohtoročné posolstvo Dňa narcisov: „Deň, keď sú slová zbytočné“, oslovuje všetkých, ktorí chcú pomôcť bez zbytočných rečí… „Častokrát sa aj v bežnom živote stretávame s tým, že sa o niečom veľa hovorí, no keď príde na činy, tak sa nič neudeje. Týmto posolstvom chceme preto pripomínať, že rozhodujú reálne skutky a nie prázdne slová,“ objasňuje headline kampane Eva Kováčová, výkonná riaditeľka Ligy proti rakovine.

Novinky osemnásteho ročníka Dňa narcisov

Každoročne je snahou Ligy proti rakovine priniesť v rámci zbierky i nejakú novinku, ktorá v tento deň ľudí zaujme, pobaví. Tento rok je to aktivita, do ktorej sú zapojení predovšetkým dobrovoľníci, pričom uvítame i pridanie sa širokej verejnosti. Prostredníctvom fotografií na sociálnej sieti Instagram je možnosť doslova „live“ zachytávať dianie v slovenských mestách a obciach. K popisu treba pridať #dennarcisov, čím sa následne všetky fotografie budú zbierať na špeciálnej podstránke www.dennarcisov.sk.

Okrem štandardných foriem, ktorými môžete prispieť na Deň narcisov, ku ktorým patrí príspevok dobrovoľníkom v uliciach do pokladničiek – výlučne 11.4.2014, zaslanie SMS s ľubovoľným textom na číslo 848 v sieti všetkých mobilných operátorov od 31.3. – 18.4. v hodnote 2 eura či príspevok na účet zbierky č. 2629740400/1100, môžete tento rok využiť aj dva nové spôsoby. „Jedným z nich je zakúpenie si „virtuálneho narcisu“ prostredníctvom portálu www.zľavadňa.sk za poplatok 1 euro alebo akýkoľvek vyšš,í či platba kartou pomocou terminálov spoločnosti Wordline, ktoré budú umiestnené v Bratislave na Kamennom námestí, pri Eurovea, Poluse a Avione,“ približuje Eva Kováčová.

Ako spoznať dobrovoľníka Ligy proti rakovine…

Ak ste sa rozhodli pre podporu Dňa narcisov a chcete mať istotu, že podporujete práve túto finančnú zbierku Ligy proti rakovine, zabezpečili sme viditeľnosť našich dobrovoľníkov ešte viac ako po iné roky. Dobrovoľníci Ligy proti rakovine budú tento rok vybavení: neprehliadnuteľnou oranžovou vestou, na ktorej bude priamo uvedené číslo dobrovoľníka, textové označenie Deň narcisov 2014 a logo Ligy proti rakovine. Zmenou prešli aj pokladničky, ktoré budú tento rok modrej farby a priamo na nich bude vytlačené číslo povolenia zbierky a tiež jedinečné číslo samotnej pokladničky.

V mene Ligy proti rakovine Vám ďakujeme za Vašu dôveru počas predošlých 17-tich ročníkov Dňa narcisov i počas 25-ročnej existencie Ligy proti rakovine a v mene všetkých onkologických pacientov a ich rodín za prejav spolupatričnosti a akúkoľvek formu pomoci.

Liga proti rakovine

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia