Vysielatelia televízií Markíza a JOJ dostali pokuty

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Peniaze, korupcia
Foto: Shutterstock

BRATISLAVA 8. apríla (WEBNOVITY) – Rada pre vysielanie a retransmisiu dnes na svojom zasadnutí rozhodla o pokutách v celkovej výške 15 819 eur. Pre agentúru SITA to uviedla Lucia Jelčová z Útvaru riaditeľa licenčnej rady.

Rada uložila pokutu 5 000 eur vysielateľovi MAC TV, s.r.o. (programová služba JOJ) za prekročený počet povolených prerušení programu reklamou. Televízia 19. októbra 2013 päťkrát prerušila zaradením reklamy program Narnia: Dobrodružstvá lode Ranný pútnik. Program prerušila v čase od 21:00 do 22:00 a od 22:00 do 23:00, keď odvysielala reklamné bloky v celkovom časovom rozsahu dlhšom ako povolených 12 minút.

Markíza porušila napríklad ochranu maloletých

Pokutu ďalších 5 000 eur dostal vysielateľ MARKÍZA-SLOVAKIA, spol. s r.o. (programová služba TV MARKÍZA), ktorý porušil ochranu maloletých – JSO. K porušeniu prišlo 27. októbra 2013 v čase približne o 20:30 tým, že odvysielali program Mechanik zabijak, ktorý označili ako nevhodný pre maloletých divákov do 15 rokov.

Program obsahoval násilie na živých bytostiach, zobrazenie týraných osôb a vulgárne vyjadrovanie. Vysielateľ takisto prekročil povolený počet prerušení reklamou, program Mechanik zabijak prerušil štyrikrát.

Televíziu JOJ pokutovali za nezabezpečenie multimodálneho prístupu

Licenčná rada uložila ďalšiu pokutu vo výške 3 319 eur vysielateľovi MAC TV, s.r.o. (programová služba JOJ PLUS) za nezabezpečenie multimodálneho prístupu – vysielania pre sluchovo a zrakovo postihnutých) v súvislosti s vysielaním v mesiacoch máj a jún 2012. Ide o vec, ktorá sa vrátila z Najvyššieho súdu SR.

Vysielateľ MAC TV, s.r.o. dostal pokutu ďalších 2 000 eur (programová služba JOJ), pretože nedodal rade na jej vyžiadanie súvislý záznam vysielania programu Kosti, epizódy Prípad X, zo 4. novembra 2013. Pre rovnakú vec dostal pokutu 500 eur aj vysielateľ MARKÍZA-SLOVAKIA, spol. s.r.o. (programová služba TV MARKÍZA). Ten nedodal licenčnej rade na jej vyžiadanie súvislý záznam vysielania z 29. novembra 2013 v čase od 05:55 do 08:35.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie RVR Rada pre vysielanie a retransmisiuTV Markíza