Renáta Zmajkovičová pokračuje v osvete aj na školách

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Foto: Nadácia Renáty Zmajkovičovej

Nadácia Renáty Zmajkovičovej pokračuje v kampani „Chráň si svoj život – Zviditeľni sa“

BRATISLAVA 9. apríla (WBN/PR) – Začiatkom marca spustila nadácia kampaň „Chráň si svoj život – Zviditeľni sa„. Kampaň je zameraná na zvýšenie informovanosti o potrebe nosenia reflexných prvkov. Nadácia si určila za jeden zo svojich prioritných cieľov ochranu zdravia a života. Ak vezmeme do úvahy, že úrazy detí pri dopravných nehodách sú na druhom mieste z celkového počtu detských úrazov, tak je táto aktivita úplne prirodzená.

Hneď prvé akcie zaznamenali veľký ohlas. V Trnave a Trenčíne rozdávali pracovníci nadácie zdarma reflexné pásky v priestoroch kina.

V týchto dňoch navštívila nadácia ZŠ na ulici Jána Bottu, kde jej predsedníčka Renáta Zmajkovičová oboznámila školákov o tom, prečo je tak veľmi dôležité označiť sa reflexnými prvkami. Prednáška bola doplnená o projekciu spotov a prezentáciu. Zúčastnilo sa jej až 180 detí. Okrem riaditeľky ZŠ Mgr. Jarmily Chmurovej prijal pozvanie aj viceprimátor mesta Ing. Bystrík Stanko.

Ďalšou navštívenou školou bola piešťanská ZŠ na ulici Brezová, kde Renátu Zmajkovičovú privítala riaditeľka RNDr. Bronislava Fačkovcová a tiež primátor mesta Piešťany Ing. Remo Cicutto. Prezentácia a prednáška boli opäť mimoriadne úspešné. Deti nielen so záujmom sledovali program, ale s radosťou sa zapájali do diskusie. Na konci programu na základných školách deti spoločne prečítali nahlas sľub: Budem nosiť refleflexné prvky, aby som si chránil život!

OBRAZOM: Prednáška Nadácie RZ na tému Chráň si svoj život – Zviditeľni sa

Všetky tieto akcie potvrdili, že je potrebné neustále zvyšovať povedomie o bezpečnosti pri pohybe na komunikáciách. Sama predsedníčka nadácie Renáta Zmajkovičová to veľmi presne zhrnula niekoľkými slovami: „Ešte nie je všeobecne známe, že počnúc prvým januárom tohto roku sú chodci povinní zviditeľniť sa pri pohybe na verejných priestranstvách reflexnými prvkami. Zdanlivo malicherná téma. Uvedomme si však, že len v minulom roku došlo k úmrtiu 75 chodcov, 350 bolo ťažko a ďalších viac ako 500 ľahko zranených. Toto sú zarážajúce fakty.“ Preto sa rozhodla, že v kampani bude pokračovať.

VIDEO: Chráň si svoj život – Zviditeľni sa

Už dnes, 9. apríla, sa chystá navštívi ZŠ na Komenského ulici v Senici a pokračovať bude 10. apríla v školách na Jilemnického ulici v Dunajskej Strede a Komenského ulici v Gabčíkove. Okrem zaujímavej prednášky, prezentácie a spotov, ktoré mimochodom môžete nájsť na You Tube kanáli nadácie, čakajú žiakov opäť užitočné darčeky v podobe reflexných pások.

Okrem toho, že ich ochránia im pripomenú príjemné chvíle a množstvo užitočných informácií, ktoré sa vďaka Nadácii Renáty Zmajkovičovej dozvedeli.

Všetky aktuálne informácie o činnosti Nadácie RZ nájdete na www.nadacia-rz.sk a www.facebook.com/NadaciaRZ.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Remo CicuttoRenáta Zmajkovičová