Ján Baránek je už štvrtý rok najcitovanejším analytikom

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Televizia
Foto: SITA/Tomáš Benedikovič

BRATISLAVA 11. apríla (WEBNOVINY) – Rebríček najcitovanejších analytikov politiky za rok 2013 vedie Ján Baránek z agentúry Polis Slovakia. Prvé miesto obsadil aj v rokoch 2010, 2011 a 2012.

Spoločnosť Newton Media na vzorke vybraných relevantných médií skúmala, koho najčastejšie oslovujú slovenské médiá, ak píšu o domácej či zahraničnej politike, alebo o veciach verejných. „Médiá vyjadrenia Jána Baránka uverejnili v 255 príspevkoch. Bol zďaleka najcitovanejším analytikom v denníkoch, kde mal 149 zmienok,“ uvádza sa v analýze zverejnenej na stránke Medan.sk, o ktorej agentúru SITA informoval riaditeľ Newton Media spol. s. r. o. Ľubomír Šimášek.

Umiestnila sa aj sociologička

Na druhej pozícii v rebríčku citovanosti sú sociológ Martin Slosiarik a politológ Michal Horský, ktorí mali zhodne po 91 zmienok v sledovaných médiách. V televíznom spravodajstve sa Baránek o prvú priečku delí so sociologičkou Silviou Porubänovou – u oboch zaznamenali 94 zmienok. Rebríček top 20 za rok 2013 sa v 17 menách zhoduje s predošlým rokom 2012.

Rebríček sleduje tri oblasti – politológov, sociológov a názorových lídrov. Z politológov najviac zmienok v médiách zaznamenal už spomínaný Ján Baránek (255). Za ním nasledovali Michal Horský (125) a Miroslav Kusý (115). Zo sociológov bola najviac medializovanou Silvia Porubänová (148 zmienok), druhé miesto obsadila Zuzana Kusá zo SAV (139 zmienok), za ňou sa umiestnil Martin Slosiarik z agentúry Focus (114 zmienok). Bezpečnostný analytik Milan Žitný obsadil prvé miesto v skupine názorových lídrov (166 zmienok).

Sledovali citovanosť v médiách

Na druhom mieste skončil riaditeľ Transparency International Slovensko Gabriel Šípoš (143 zmienok), tesne za ním sa umiestnila programová riaditeľka Aliancie Fair-Play Zuzana Wienk (142 zmienok).

Spoločnosť Newton Media sledovala citovanosť v relevantných spravodajských, ekonomických a diskusných reláciách: Jednotky a Dvojky RTVS, TA3, Markíza, Joj, ďalej v dvoch rozhlasových okruhov RTVS – na Rádiu Slovensko a Rádiu Regina, tiež vo vysielaní Rádia Expres, Rádia Viva a z printových zdrojov v SME, Pravda, Hospodárske noviny, Týždeň, Trend, Plus jeden deň, Nový čas a Plus 7 dní.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Gabriel ŠípošJán BaránekMichal HorskýMiroslav KusýZuzana Wienk