V Trenčíne odstavia svetelnú križovatku, nahradí ju okružná

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Semafor sturova
Foto: SITA/Marián Peiger

TRENČÍN 11. apríla (WEBNOVINY) – Trenčín čaká ďalšia zmena v doprave, ktorá súvisí s výstavbou druhého cestného mosta. Križovatka pri Kauflande bude od soboty 12.apríla fungovať bez semaforov.

V rámci výstavby cestného mosta nahradí klasickú svetelnú križovatku okružná. „V sobotu 12. apríla bude na križovatke s definitívnou platnosťou odpojená a demontovaná svetelná signalizácia, ktorá tam bola osadená v roku 2010,“ uviedla hovorkyňa mesta Erika Ságová. Obmedzenia v súvislosti s výstavbou okružnej križovatky potrvajú pravdepodobne do 15. júna.

Vozidlá dlhšie ako deväť metrov budú môcť prechádzať len v priamom smere z centra k Obchodnej zóne Belá a späť. Na sídlisko Juh, respektíve do Soblahova sa dostanú z Električnej ulice po vyznačenej obchádzkovej trase cez ulice Legionárska, Beckovská alebo Dlhé Hony, Inovecká.

Pre ostatné motorové vozidlá bude križovatka prejazdná vo všetkých smeroch, ale už bez svetelnej signalizácie. „Odporúčame vodičom smerujúcim zo sídliska Juh do Obchodnej zóny Belá využiť iné trasy než cestu popri Baumaxe. Rovnako vodičom idúcim z centra mesta na Juh bude výhodnejšie využiť trasovanie po Soblahovskej ulici,“ dodala Ságová. Trasu zároveň zmenila aj linka číslo 21 mestskej hromadnej dopravy.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať