Policajta z kauzy videoklipu prepustili zo služby

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Policia pmj dialnica
Foto: ilustračné, SITA/Tomáš Somr

BRATISLAVA/NITRA 11. apríla (WEBNOVINY) – Policajta z Nitry, ktorý požičal policajné auto na natáčanie videoklipu, prepustili. „Dotknutému policajtovi bolo 9. apríla doručené rozhodnutie o prepustení zo služobného pomeru príslušníka Policajného zboru,“ potvrdila nitrianska policajná hovorkyňa Renáta Čuháková. Dvadsaťšesťročný policajt, ktorý slúžil v polícii päť rokov, požičal služobné auto a uniformy bez súhlasu nadriadeného na natáčanie videoklipu.

Prepustený policajt a ďalšie dve osoby boli istý čas aj obvinené inšpekciou ministerstva vnútra. Ešte v polovici marca však obvinenia zrušil prokurátor Okresnej prokuratúry Nitra. „Dôvodom zrušenia uznesenia o vznesení obvinenia bola jeho nepreskúmateľnosť ako aj nedostatočné zistenie skutkového stavu, v dôsledku čoho uznesenie o vznesení obvinenia prokurátor posúdil ako nezákonné,“ vyjadril sa prokurátor nitrianskej krajskej prokuratúry Jaroslav Maček.

Inšpekcia rezortu vnútra má však na prípad iný názor a plánuje vzniesť obvinenia znovu. „Momentálne opäť pripravujeme vznesenie obvinenia, keďže podľa nášho právneho názoru je takýto postup dôvodný,“ uviedla pre agentúru SITA hovorkyňa ministerstva Lucia Kirinovičová.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia