Obrazom: V uliciach Bratislavy sa uskutočnil pochod za život

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
V Bratislave sa uskutočnil druhý ročník pochodu Bratislava za život.
Účastníci 2. ročníka zhromaždenia a pochodu venovaného prezentácii projektov pomoci tehotným matkám v núdzi v rámci kampane 25. marec - Deň počatehé dieťaťa s názvom Bratislava za život. Foto: SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 13. apríla (WEBNOVINY) – V nedeľu sa o 15:30 na bratislavskom Hviezdoslavovom námestí uskutočnil pochod za oslavu života. Druhý ročník podujatia Bratislava za život ponúkol vystúpenia spevákov Roba Opatovského, Simony Martausovej a skupiny La3no Cubano. Na pódiu vystúpili aj ďalšie osobnosti, ktoré podporili život ako najvyššiu ľudskú hodnotu.

Odhalili umelecké dielo

Organizátori predstavovali aj projekty konkrétnej pomoci tehotným matkám v núdzi. V rámci podujatia sa konal aj pochod bratislavskými ulicami. Z Hviezdoslavovho námestia sa účastníci presunuli cez Staré mesto do Medickej záhrady, kde je pripravený program pre deti. Na návštevníkov čakalo aj prekvapenie v podobe odhalenia umeleckého diela mladej umelkyne Dominiky Kunzovej, ktorého hlavnou ideou je život.

Obrazom: Pochod za oslavu života

Organizátori pripravili aj sprievodné aktivity. Jednou z nich bola výstava fotografií Antona Friča na Hviezdoslavovom námestí s názvom Deti. Výstava zachytáva obrazy zo života slovenskej rodiny počas deviatich rokov, kedy sa táto rodina rozrástla o štyri deti. Cieľom výstavy je poukázať na krásu života a túžbu, aby každý dostal šancu narodiť sa.

Život je krásny od počiatku

„Život považujeme za krásny už od jeho počiatku. Akciou Bratislava za život chceme ukázať, že na živote a jeho ochrane záleží množstvu Bratislavčanov. Tento rok navyše predstavíme fungujúce projekty konkrétnej pomoci tehotným mamičkám v ekonomickej alebo sociálnej núdzi. Veríme, že mnohé ženy, ktoré uvažujú o potrate z ekonomických alebo sociálnych dôvodov, môžu urobiť lepšie rozhodnutie pre seba, aj pre svoje dieťa, ak budú vedieť, že im má kto pomôcť, a že v ťažkej situácii nie sú samy,“ povedal Patrik Daniška, jeden z organizátorov Bratislava za život.

Verejné zhromaždenie a pochod ulicami Bratislavy je aktivitou iniciatívy Bratislava za život. Pripravuje ho skupina dobrovoľníkov v rámci kampane „25. marec – Deň počatého dieťaťa“. Pochod sa začal sa na Hviezdoslavovom námestí a cez Staré Mesto, Michalskú bránu a Obchodnú ulicu pokračoval do Medickej záhrady.

V Bratislave sa uskutočnil druhý ročník pochodu Bratislava za život.
Foto: SITA/Jozef Jakubčo

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia