Ochladenie pokračuje, hlásia sneženie a v noci mráz

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Zima, sneh, pocasie, ruza, kvet
Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 15. apríla (WEBNOVINY) – Studený a vlhký vzduch zo severovýchodu tlačí teploty nadol, informuje o tom na svojom portáli shmú.sk Slovenský hydrometeorologický ústav.

V utorok do strednej Európy prúdi studený a vlhký vzduch od severovýchodu. Treba preto očakávať premenlivú veľkú oblačnosť. Na viacerrých miestach hlásia prehánky, ktoré sa ojedinele môžu vyskytnúť aj s malými krúpami. Od približne 900 metrov a na severe už od 600 metrov bude snežiť. Ojedinele sa zahrmí.

Najvyššia denná teplota vystúpi na 8 až 13 stupňov Celzia, na severozápade a Spiši bude okolo 6 stupňov Celzia. Na horách vo výške 1500 metrov hlásia okolo -2 stupňov. Fúkať bude západný až severozápadný vietor rýchlosťou 15 až 30 kilometrov za hodinu, na juhozápade môže miestami v nárazoch dosiahnuť okolo 55 kilometrov za hodinu.

Počasie
Foto: www.shmu.sk

Podobné počasie bude aj v strede pracovného týždňa. Meteorológovia predpovedajú premenlivú veľkú oblačnosť. Na viacerých miestach hrozia opäť aj prehánky alebo dážď, od cca 800 metrov nad morom, v noci na severe aj v nižších polohách bude snežiť. Cez deň bude veterno – fúkať má severozápadný až severný vietor rýchlosťou 15 až 30 kilometrov za hodinu, miestami v nárazoch dosiahne okolo 55 kilometrov za hodinu. Nočná teplota klesne na 4 až -2 stupne Celzia, denná teplota sa vyšplhá na 8 až 13 stupňov, na severe na okolo 6 stupňov Celzia.

Vo štvrtok má byť polojasno až oblačno, ojedinele hrozia slabé zrážky a naďalej bude pomerne veterno. Nočná teplota klesne na 4 až -2 stupne Celzia, denná teplota bude priaznivejšia a oteplí sa na 10 až 16 stupňov Celzia.

V piatok má byť polooblačno až oblačno, ráno ojedinele aj hmlisto s ojedinelými slabými zrážkami. Nočná teplota dosiahne 6 až 0 stupňov Celzia, denná teplota sa vyšplhá na príjemných 14 až 20 stupňov Celzia.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie SHMÚ Slovenský hydrometeorologický ústav