Poliak oskalpoval Slovenku, ďalší muž hrozil milenke vraždou

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Nasilie na zenach
Foto: flickr.com

BRATISLAVA 14. apríla (WEBNOVINY) – Za nebezpečné vyhrážanie skončil v policajnej cele 38-ročný Poliak. Hliadka ho zadržala po polnočnom telefonáte na linku 158, ktorý nahlásil napadnutie 45-ročnej Bratislavčanky na ulici Pri Starej prachárni v treťom bratislavskom okrese.

Vyhrážky aj násilie

Hovorkyňa krajskej polície Karina Považanová agentúru SITA informovala, že obvinený zaútočil na ženu v sobotu v noci v byte Pri Starej prachárni, holiacim strojčekom jej ostrihal vlasy, pričom jej po celý čas vulgárne nadával a vyhrážal sa, že ju zabije.

Spôsobil jej zranenia na rôznych miestach tela s dosiaľ neurčeným časom liečenia a vzbudil u nej oprávnenú obavu o život. V prípade preukázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky.

Dievča násilne uniesli

Nečakanú drámu zažila v nedeľu napoludnie 20-ročná žena z Čadce. Do bytu na Šintavskej ulici v Bratislave, kde bola s ďalšou 22-ročnou ženou, neoprávnene vnikol 28-ročný Bratislavčan a prinútil ju, aby s ním odišla. Násilím ju dostal do auta Volkswagen Sharan.

Keď na križovatke Tomášiková – Ružinovská zastavil na červenú, mladej žene sa podarilo ujsť, no dobehol ju, hodil na zadné sedadlo a odviezol do bytu na Šalviovú ulicu. Keď mu oznámila, že je s ním pravdepodobne tehotná, znovu ju fyzicky napadol a s nožom v ruke sa jej vyhrážal, že ju zabije.

Útočník Michal G. napokon skončil v cele s obvinením z porušovania domovej slobody, obmedzovania osobnej slobody a nebezpečného vyhrážania. Hrozia mu tri až osem rokov väzenia, informovala agentúru SITA hovorkyňa bratislavskej krajskej polície Tatiana Kurucová.

Žena bodla druha nožom

Nožom do brucha bodla svojho 50-ročného druha 37-ročná Jana z Prievidze. On skončil v nemocnici, ona v ilavskej väznici. Partneri žili v Prievidzi v spoločnej domácnosti. Vo štvrtok večer sa pohádali, Jana vzala nôž s 15 centimetrovou čepeľou, vyhlásila, že druha zabije a bodla ho do brucha. Hrozí jej päť až 12 rokov väzenia, uviedla pre SITA Elena Antalová, hovorkyňa krajskej polície Trenčín.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia