Muži sa vo vlaku opili, Rómom a kňazovi hrozili pištoľou

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Zbraň, pištol, náboje
Foto: shutterstock.com

TRENČÍN 15. apríla (WEBNOVINY) – V ilavskej väznici skončili dvaja výtržníci, ktorí minulý týždeň vo vlaku napadli kňaza a dvoch rómskych bratov. Dvadsaťšesťročného Tomáša a 21-ročného Denisa z Trnavy obvinili z podnecovania k národnostnej, rasovej a etnickej nenávisti a výtržníctva v spolupáchateľstve.

Obvinení 10. apríla nastúpili v Trnave do rýchlika do Košíc. Hneď šli do jedálenského vozňa, kde sa potužili alkoholom. Potom sa presunuli do kupé, v ktorom sedel katolícky kňaz zo Žiliny a dvaja bratia – Rómovia, 28-ročný Rastislav a 34-ročný Emil.

Najprv urážali kňaza

Podgurážení výtržníci si začali najskôr robiť vulgárne posmešky z kňaza, potom obrátili pozornosť k bratom. Tomáš vytiahol spoza pása plynovú pištoľ a položil ju na sedadlo.

Mladší z dvojice Rómov oboch požiadal, aby sa slušne správali. Tomáš však zareagoval spŕškou nadávok, vulgarizmov a vyhrážok. S pištoľou v ruke sa vyhrážal obom bratom, že ich postrieľa priamo v kupé a môžu byť radi, ak docestujú do Košíc.

Z kupé odišli, no zbili ich

Bratia na tieto vyhrážky zareagovali tak, že odišli z kupé na chodbu. Emila pri odchode z kupé fyzicky napadol Denis a Tomáš napadol Rastislava. Poškodený Rastislav útok nahlásil na číslo 158.

Obaja Rómovia pri útoku utrpeli podliatiny a opuchy, ktoré si vyžiadali lekárske ošetrenie. Tomáša a Denisa v nedeľu odviedli do väznice v Ilave. V prípade preukázania viny hrozí za tento skutok odňatie slobody na dva až šesť rokov, uviedla pre agentúru SITA Elena Antalová, hovorkyňa krajskej polície Trenčín.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať