Ingrid v banke hrozila bombou, odniesť si chcela 1000 eur

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Bomba
Foto: Shutterstock

BRATISLAVA 16. apríla (WEBNOVINY) – Opitú ženu, ktorá v pondelok popoludní v banke na Stromovej ulici v Bratislave hrozila bombou, obvinili z lúpeže. Štyridsaťosemročná Bratislavčanka chcela 1000 eur.

Ako agentúru SITA informovala bratislavská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová, privolaní policajti po vyhrážkach pobočku evakuovali a vykonali pyrotechnickú prehliadku, žiadnu bombu však nenašli.

Obvinenej Ingrid v prípade dokázania viny hrozí trest na sedem až 12 rokov. Po dohode s prokurátorom je obvinená žena stíhaná na slobode.

Lúpeže bánk v roku 2014:

26. februára

Krátko pred 17:00 lúpil v banke na Dukelskej ulici v Modre mladý muž. Pod hrozbou použitia zbrane si odniesol takmer 1 300 eur. V banke boli v tom čase dvaja klienti, pri prepade nebol nikto zranený. Koncom marca policajti z tohto činu obvinili 28-ročného Čecha Tomáša. Hrozí mu sedem až dvanásť rokov.

5. marca

Dvaja páchatelia prepadli pobočku banky na Kazanskej ulici v bratislavských Podunajských Biskupiciach. Ozbrojení maskovaní páchatelia vošli do banky pár minút po 16:00. Od pracovníčok žiadali pod hrozbou použitia zbrane peniaze. Odniesli si približne 8 000 eur. Lúpež sa zaobišla bez zranení, v pobočke nebol žiaden klient.

14. marca

V Bratislave na Karadžičovej ulici prepadol neznámy páchateľ pobočku banky. O 9:15 vošiel do banky a pod hrozbou použitia zbrane si pýtal od pracovníčky peniaze. V igelitovej taške Tesco si odniesol niekoľko tisíc eur. Pri prepade nebol nikto zranený, v pobočke v tom čase nebol žiaden klient.

18. marca

Ozbrojený muž lúpil predpoludním v banke na Ružinovskej ulici v Bratislave. Odniesol si nezistenú hotovosť. Pri prepade nebol nikto zranený.

27. marca

Dvaja ozbrojení páchatelia krátko po 14:00 lúpili v banke na Kazanskej ulici v bratislavských Podunajských Biskupiciach. Odniesli si nezistenú hotovosť. V čase prepadu nebol v banke žiaden klient, nikto nebol zranený.

4. apríla

Muž ozbrojený nožom vošiel krátko pred 14:00 do pobočky banky na Záhoráckej ulici v Malackách a pýtal peniaze. Personál mu však odmietol vydať hotovosť. Z miesta činu ušiel, nikto nebol zranený. Páchateľa polícia chytila ešte v ten deň. Štyridsaťdeväťročného Rudolfa vypátrali v jednom z bytov na Veľkomoravskej ulici v Malackách.

10. apríla

Štyridsaťdeväťročný muž prišiel do banky v Kolárove v okrese Komárno. Pod hrozbou použitia zbrane chcel peniaze. Ruku pod kabátom držal tak, akoby zbraň naozaj mal. Pracovníčka s ním komunikovala, jej kolegyne zatiaľ privolali pomoc. Keď do banky prišiel ďalší klient, páchateľ sa otočil a odišiel. Prekvapujúco si sadol na schody pred bankou, kde ho následne zadržala policajná hliadka. Vyšetrovateľ ho obvinil z lúpeže.

14. apríla

Štyridsaťosemročná žena vošla popoludní do banky na Stromovej ulici v Bratislave. Vyhrážala sa bombou, chcela tisíc eur. Pobočku policajti evakuovali, pri prehliadke žiadnu bombu nenašli. Bratislavčanku obvinili z lúpeže.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia