Streda prinesie sneh i dážď, na horách budú mínusové teploty

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Vietor, sneh, zima
Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 16. apríla (WEBNOVINY) – Po okraji tlakovej výše so stredom nad Nemeckom bude do našej oblasti prúdiť od severu studený a vlhký vzduch.

V stredu popoludní bude polooblačno až oblačno, na severe a východe môže byť aj zamračené. Na severe a v horských oblastiach môžeme rátať aj s prehánkami, od nadmorskej výšky cca 800 metrov aj snehovými.

Foto: shmu.sk

Najvyššia denná teplota v stredu vystúpi na 9 až 15 stupňov Celzia, na Spiši a Horehroní bude len 3 až 9 stupňov Celzia. Teplota na horách vo výške 1500 metrov klesne na -2 stupne Celzia.

Zafúka severný vietor rýchlosťou 15 až 30 kilometrov za hodinu, na západe a východe krajiny ojedinele v nárazoch až okolo 55 kilometrov za hodinu.

V noci na štvrtok bude polooblačno až oblačno a ojedinele hrozia aj prehánky, od 700 metrov nad morom aj snehové. Najnižšia nočná teplota klesne na 4 až -1, na juhovýchode na okolo 6 stupňov Celzia.

Fúkať bude severný až severovýchodný vietor rýchlosťou 10 až 30 kilometrov za hodinu, na Horehroní má fúkať vietor rýchlosťou okolo 40 kilometrov za hodinu, ktorý v nárazoch dosiahne miestami do 55 kilometrov za hodinu.

Vo štvrtok treba očakávať prevažne polooblačné počasie. V južnej polovici stredného Slovenska a na východe má byť prechodne až oblačno. Ojedinele, najmä na severe, sa vyskytnú prehánky, od 1200 metrov nad morom bude snežiť.

Najvyššia denná teplota vystúpi na 12 až 17, na Orave, Liptove a na Spiši bude okolo 7 až 12 stupňov Celzia. Teplota na horách vo výške 1500 metrov klesne na +1 stupeň Celzia. Fúkať bude severný až severovýchodný vietor rýchlosťou 15 až 30 kilometrov za hodinu, na Horehroní dosiahne 45 kilometrov za hodinu, v nárazoch miestami okolo 55 kilometrov za hodinu.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať