Sudcovia nezasadli, o kandidátoch tak budú rokovať po funuse

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Harabin
Predseda Najvyššieho súdu SR Štefan Harabin. Foto: SITA/Jozef Jakubčo

KOŠICE 16. apríla (WEBNOVINY) – Avizované zasadanie Združenia sudcov Slovenska (ZSS) sa v stredu nekonalo. Prezidentka združenia Dana Bystrianska pre agentúru SITA uviedla, že stredajšie zasadanie odročila, pretože len v stredu ráno pricestovala do Košíc z Bratislavy.

Na otázku, či sudcovia zo združenia hovorili o voľbe predsedu NS SR, zopakovala, že zasadanie odročili na 29. apríla a uskutoční sa v Bratislave. To však už bude po termíne na podávanie návrhov na kandidátov na post predsedu NS SR, ktorý vyprší 28. apríla.

Bystrianska v utorok novinárov informovala, že v stredu sa v Košiciach uskutoční celoslovenské zasadanie, ktoré malo rozhodovať, či navrhne Štefana Harabina na post predsedu Najvyššieho súdu SR. ZSS malo rokovať aj o návrhu ústavného zákona o zmenách v justícii predloženého poslancami za Smer-SD a KDH. Sudcovia mali diskutovať aj o problémoch, ktoré trápia justíciu, najmä o nízkom rozpočte.

Termín na podávanie návrhov na kandidátov na post predsedu NS SR sa skončí 28. apríla. Bystrianska neinformovala, či ZSS predloží svoj návrh alebo vysloví podporu nejakému inému kandidátovi. Návrhy kandidátov môžu podávať členovia súdnej rady, sudcovské rady, stavovské organizácie sudcov, zhromaždenie sudcov najvyššieho súdu, sudcovia najvyššieho súdu a minister spravodlivosti.

Sudcovská rada Najvyššieho súdu SR navrhla súčasného predsedu súdu Štefana Harabina ako kandidáta do nadchádzajúcich volieb predsedu NS SR.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Štefan Harabin
Firmy a inštitúcie NS Najvyšší súd SRZdruženie sudcov Slovenska