Bitka v Huncovciach, v prípade už obvinili sedem aktérov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Rómovia
Foto: Archívne foto SITA/Ivan Fleischer

BRATISLAVA 22. apríla (WEBNOVINY) – Prešovská polícia obvinila pre hromadnú bitku v obci Huncovce v okrese Kežmarok sedem ľudí. Ako ďalej pre agentúru SITA uviedol prešovský policajný hovorca Daniel Džobanik, k šiestim obvineným tak pribudla ďalšia osoba. Polícia ju obvinila z výtržníctva. Dve osoby sú tak obvinené z ublíženia na zdraví a päť z výtržníctva.

V obci Huncovce, kde sa v sobotu 22. marca strhla bitka obyvateľov rómskej osady s približne dvadsiatkou futbalistov, momentálne funguje dočasná rómska občianska hliadka. Ako agentúru SITA informovala Michaela Paulenová z Tlačového odboru Kancelárie ministra vnútra, hliadka tu bude pôsobiť do mája.

„Jej fungovanie sa môže predĺžiť, až kým ju nenahradí projekt Rómskej občianskej hliadky, ktorý má byť financovaný z prostriedkov Európskej únie,“ poznamenala. Dočasnú rómsku hliadku tvoria traja ľudia, dvaja Rómovia dohliadajú na poriadok v osade a jeden Neróm má na starosti športové aktivity. Projekt dočasnej hliadky realizuje Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny v Kežmarku.

VIAC O DRAMATICKEJ BITKE V HUNCOVCIACH SA DOČÍTATE TU

.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať