Po výbuchu na toalete prišiel stredoškolák o prsty

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Bomba
Foto: www.fastcoexist.com

BRATISLAVA/BREZNO 23. apríla (WEBNOVINY) – Na toalete v jednej z breznianskych stredných škôl manipulovali dvaja sedemnásťroční študenti s výbušnou látkou, jeden z nich prišiel o prsty.

Podľa doterajších zistení mali tínedžeri dve tuby s neznámou látkou. Po výbuchu jedna z nich zostala nepoškodená a poputovala na expertízu.

Obrazom: Chlapci sa hrali na záchode, jeden prišiel po výbuchu o prsty

Skúmať sa bude aj presné zloženie výbušnej zložky, ktorá explodovala. Podľa predbežného vyjadrenia pyrotechnických expertov išlo v tomto prípade o delostrelecký zapaľovač z delostreleckej munície z obdobia II. svetovej vojny, informovala banskobystrická policajná hovorkyňa Petra Vašková. Zraneného študenta previezli do nemocnice, kde ho operovali.

Výbuch na toalete: Stredoškolák prišiel o prsty
Dvaja stredoškoláci manipulovali na toalete s výbušnou látkou, jeden z nich prišiel o prsty. Podľa doterajších zistení mali tínedžeri dve tuby s neznámou látkou. Bratislava, 23. apríl 2014. Foto: SITA/KR PZ Banská Bystrica

Druhý z chlapcov má ľahšie povrchové zranenia. Presné okolnosti nešťastia polícia vyšetruje, v prípade je začaté trestné stíhanie pre zločin všeobecného ohrozenia, zločin nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami a tiež prečin ublíženia na zdraví. Za takúto trestnú činnosť hrozí štyri až 10 rokov, v prípade mladistvých sa znižuje na polovicu.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia