Tragédia v lese: Synovia videli, ako ich otca zabil strom

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Strom vietor traktor les
ilustračné foto Foto: SITA/Dušan Hein

LUČENEC 25. apríla (WEBNOVINY) – Pri ťažbe dreva spadol na 49-ročného muža buk, po prevoze do nemocnice už nežil. Nešťastie sa stalo v katastri obce Dobroč v Lučeneckom okrese. Muž išiel so svojimi synmi po drevo.

Pri prácach mali naštartovaný lesný traktor a tak muž nepočul praskanie konárov za ním. Strom sa uvoľnil a nešťastne spadol na muža, informovala banskobystrická policajná hovorkyňa Petra Vašková.

Ťažko zraneného otca previezli synovia do lučeneckej nemocnice, lekári však mohli už len konštatovať smrť. Podľa predbežnej lekárskej správy utrpel vážne vnútrolebečné poranenie. Presné okolnosti tragédie polícia vyšetruje.

Pri lesných prácach spadol strom aj na 29-ročného robotníka, cestu do nemocnice rovnako neprežil. Tragédia sa stala vo štvrtok v lese zvanom Rybník v katastri Krompách v Spišskonovoveskom okrese. Strom po zrezaní mladého Krompašana zasiahol vrcholcom.

Ako agentúru SITA informoval košický policajný hovorca Alexander Szabó, muža s ťažkými poraneniami hlavy a hrudníka prevážala sanitka do nemocnice, počas prevozu však zomrel. Okolnosti nešťastia vyšetrujú.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať