Opitý muž šoféroval v Bratislave bez vodičského preukazu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Alkohol, alkohol_za_volantom, vodič
Foto: Shutterstock

BRATISLAVA 27. apríla (WEBNOVINY) – V sobotu 26. apríla krátko pred poludním vyslali hliadky polície na Tranovského ulicu vo štvrtom bratislavskom okrese, kde vodič vozidla Volkswagen svojou jazdou poškodil zaparkované vozidlo Toyota Yaris. Vodiča vozidla policajti podrobili dychovej skúške, ktorej výsledok bol pozitívny, 32-ročnému občanovi Českej republiky namerali 2,96 promile alkoholu v dychu.

Trest za mrežami

Policajti pri kontrole tiež zistili, že muž nie je držiteľom vodičského oprávnenia a nie je ani oprávnený viesť motorové vozidlo, ktorého vlastníkom je spoločnosť sídliaca v Dolnom Kubíne. Vodiča eskortovali na oddelenie policajného zboru. Vyšetrovateľ už muža obvinil z prečinu neoprávneného užívania cudzieho motorového vozidla v súbehu s prečinom ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. V prípade preukázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na jeden až päť rokov. Informovala o tom bratislavská policajná hovorkyňa Karina Považanová.

Ako uviedla Považanová, alkohol zistili policajti v sobotu aj u 23-ročného vodiča v prvom bratislavskom okrese, ktorému namerali 2,10 promile alkoholu. Vodič len pár minút po polnoci viedol vozidlo Opel Vectra v ľavom odbočovacom pruhu po Landererovej ulici. Pred križovatkou s Košickou ulicou sa pravdepodobne dostatočne nevenoval šoférovaniu a narazil do pred ním stojaceho vozidla Škoda Fabia.

Spáchanie prečinu

Pri dopravnej nehode sa nikto nezranil. Materiálnu škodu na vozidlách predbežne odhadujú na 6 000 eur. Vodičovi, ktorý je v súčasnosti podozrivý zo spáchania prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, policajti namieste zadržali vodičský preukaz. Presné príčiny a okolnosti tejto dopravnej nehody vyšetrujú.

Dopravní policajti zasahovali v sobotu aj v obci Miloslavov, kde sa 26-ročný vodič vozidla Honda pravdepodobne tiež dostatočne nevenoval vedeniu vozidla a zišiel mimo vozovku, kde zostal stáť na chodníku. Aj v tomto prípade dychová skúška preukázala u vodiča alkohol. S výsledkom 2,42 promile alkoholu muža odviezli na oddelenie policajného zboru a obvinili ho z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Stíhaný je na slobode.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia