Slovák na úteku bol v Thajsku načierno, pracoval ako mäsiar

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Maso masiar
Foto: SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 29. apríla (WEBNOVINY) – Slovenský utečenec 59-ročný Dušan K., ktorého zatkli v Thajsku na základe medzinárodného zatykača pre vydieranie, bol v ázijskej krajine nelegálne. „Podľa policajných informácií sa tam venoval výrobe mäsových výrobkov,“ uviedla hovorkyňa policajného prezídia Andrea Dobiášová.

V Thajsku sa schovával bez platného cestovného dokladu, čím porušil miestne imigračné zákony. „Sudca kompetentného súdu mu udelil pokutu za nelegálny pobyt, ktorú uhradila po pojednávaní jeho thajská partnerka,“ doplnila Dobiášová s tým, že po zatknutí sa vydával za iného človeka. Na úteku používal rôzne falošné identity a doklady. Momentálne slovenské orgány riešia s thajskou stranou dopravenie Dušana K. pred kompetentný súd.

O zadržaní Slováka v Thajsku informoval v pondelok portál denníka Nový Čas Čas.sk. V minulosti ho považovali za známu firmu slovenského podsvetia. Podľa thajských médií sa do Thajska dostal ilegálne v roku 2012. Dušan K. bol podľa portálu Čas.sk jedným z najhľadanejších Slovákov na svete, na úteku bol pätnásť rokov. Pátrala po ňom nielen slovenská polícia, ale aj Interpol.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať