Slovensko zahalili mraky, hrozia búrky aj padajúce krúpy

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Búrka, blesk
Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 29. apríla (WEBNOVINY) – Utorok so sebou priniesol opäť daždivé počasie, aj keď v dopoludňajších hodinách na niektorých častiach Slovenska svietilo slnko.

Popoludní sa však situácia zmení. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal výstrahu prvého stupňa pred búrkami, ktorá platí pre Bratislavský, Banskobystrický, Trenčiansky, Nitriansky, Trnavský, Prešovský aj Žilinský kraj od 13:00 do 20:00 hodiny. SHMÚ o tom informoval na svojej stránke shmú.sk.

Počas prehánok a lejakov sa môžu ojedinele vyskytnúť aj krúpy.

Burka
Foto: www.shmu.sk

Okrem búrok treba popoludní očakávať polooblačné až oblačné počasie, na západnom a strednom Slovensku početné prehánky. Najvyššia denná teplota vystúpi na 17 až 23 stupňov Celzia, v Banskobystrickom kraji miestami na okolo 15 stupňov Celzia, v Košickom kraji bude miestami do 25 stupňov Celzia.

Teplota na horách vo výške 1500 metrov dosiahne okolo 8 stupňov Celzia. Fúkať bude slabý, na západe, v horských oblastiach a na juhovýchode severný až severovýchodný vietor rýchlosťou od 10 do 25 kilometrov za hodinu. Predpokladané množstvo zrážok na západnom a strednom Slovensku je 0 až 7, pri búrkach miestami 10 až 30 milimetrov.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie SHMÚ Slovenský hydrometeorologický ústav