Športovci sa v Tatrách nestratia, vydali im špeciálnu mapu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Tatry turist
ilustračné foto Foto: SITA/Rastislav Ovšonka

POPRAD 4. mája (WEBNOVINY) – Pod Tatrami pribudli nové trasy pre rekreačných i profesionálnych športovcov. Zakreslené sú v špeciálnej mape, ktorú vydala Oblastná organizácia cestového ruchu Vysoké Tatry – Podhorie.

V novej mape je zaznamenaných viac ako 350 kilometrov trás. Mapa predstavuje súbor lokalít vhodných nielen na tradičné športy, ako je beh, ale aj na menej známy canicross, bikejoring či landkiting.

„Chceme vytvoriť atraktívny program pre návštevníkov Tatier, ale aj pre domácich nadšencov, ktorí často ani nevedia, čo všetko doma máme,“ uviedol starosta Veľkej Lomnice a predseda predstavenstva Oblastnej organizácie cestovného ruchu Vysoké Tatry – Podhorie Peter Duda. Zámerom podľa Dudu bolo motivovať turistov k opätovnej návšteve regiónu.

Trasy aj vyskúšali

Všetky trasy v Podhorí Tatier vyskúšal aj amatérsky športovec a jeden z tvorcov mapy Matúš Korfant z Veľkej Lomnice. Trasy v podhorí Vysokých Tatier skúmal aj prezident Slovenského zväzu psích záprahov Michal Kuvik.

Otestoval ich so svojimi psími záprahmi. Niektoré z trás zatiaľ nemajú štatút oficiálnych cyklotrás. Tie budú súčasťou druhej fázy projektu v druhej polovici tohto roka. „Mapa by mala napomôcť k tomu, aby sme ľudí vrátili späť do prírody. Tá je totiž tou najväčšou telocvičňou,“ uviedol starosta Novej Lesnej Peter Hritz. Na týchto trasách podľa Hritza už vyrástlo v minulosti množstvo slovenských reprezentantov, atlétov či lyžiarov.

Požiadavky turistov sa menia

Vydanie mapy finančne podporila Krajská organizácia cestovného ruchu Severovýchod Slovenska. Keďže sa požiadavky turistov a návštevníkov tatranského regiónu neustále menia, pomocou novej mapy si budú môcť nájsť nové príležitosti na aktívne strávenie voľného času.

Trasy sa budú priebežne doplňovať a aktualizovať. Mapy si môžu záujemcovia nájsť na vybraných miestach v podtatranskom regióne, na obecných úradoch členských miest oblastnej organizácie, v informačných centrách či ubytovacích zariadeniach regiónu.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia