SDKÚ je voľbou zdravého rozumu, tvrdí pred eurovoľbami Frešo

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Pavol freso
Zľava: Starosta Ružinova Dušan Pekár a predseda BSK Pavol Frešo. Foto: SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 30. apríla (WEBNOVINY) – Strana SDKÚ–DS bude podľa predsedu strany Pavla Freša v májových eurovoľbách voľbou zdravého rozumu.

Ako povedal na tlačovej besede, SDKÚ-DS sa stavia proti európskej byrokracii, ale aj euroskepticizmu. Podľa neho desať rokov slovenského členstva v Európskej únii donieslo viaceré benefity. Zaradil medzi ne zrušenie ekonomických bariér, voľný pohyb osôb a tvrdú menu. „Členstvo v EÚ nás chráni pred krízami, aká je na Ukrajine,“ dodal.

Poznajú realitu

Podľa Freša by bolo dobré, keby SDKÚ-DS obhájila výsledok spred piatich rokov, keď získala v Európskom parlamente dva mandáty. „Vieme, aké máme preferencie. Bol by som veľmi hrdý, keby sme výsledok obhájili. Robíme všetko preto, ako najlepšie vieme. Vieme, aká je realita,“ povedal.

Voľby do Európskeho parlamentu budú podľa lídra kandidátky SDKÚ-DS v týchto voľbách Ivana Štefanca veľmi dôležité. „Záleží od nich, či budeme mať viac demokracie a menej byrokracie,“ povedal s tým, že EÚ rieši dnes najmä ekonomické témy.

Tie zostanú podľa neho aj do budúcna. „V našom programe má veľké miesto podpora malého podnikania. Chceme pre malých podnikateľov znížiť administratívu, zlepšiť podmienky pre ich rozvoj,“ povedal. Podľa neho chodia kandidáti SDKÚ-DS v kampani medzi ľudí a vysvetľujú im dôležitosť európskych volieb.

Slovensko bolo čiernou dierou

Dvojkou na kandidátke je súčasný europoslanec Eduard Kukan. „Vstup do EÚ pred desiatimi rokmi bol historický úspech,“ vyhlásil. Pripomenul však, že vstupu predchádzali dlhé predvstupové rokovania, ktoré Slovensko začínalo z bodu mrazu. „Slovensko bolo čiernou dierou v Európe. Za desať rokov členstva sme dokázali, že sme rovnoprávni členovia únie. Chceme také Slovensko, ktorého občania sa budú cítiť ako občania EÚ prvej kategórie,“ uviedol.

Politikom ani médiám sa podľa Kukana nepodarilo vysvetliť, že Európsky parlament prijíma predpisy, ktoré sa bezprostredne dotýkajú každodenného života ľudí. „Chceme to vysvetliť čo najvyššiemu počtu ľudí,“ dodal.

Promo Podnikám.sk spotrebitelia
Foto: Webnoviny.sk

Foto: Webnoviny.sk

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie SDKÚ-DS Slovenská demokratická a kresťanská únia – Demokratická strana