Nový krajský šéf SDKÚ Luciak chce, aby bola strana čitateľná

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
SDKÚ DS
SDKÚ-DS Foto: SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 30. apríla (WEBNOVINY) – Nový bratislavský krajský predseda SDKÚ-DS Michal Luciak chce, aby strana bola v kraji čitateľná pre voličov a koaličných partnerov.

Ako povedal Luciak pre agentúru SITA, SDKÚ-DS má byť taká, o ktorej vedia voliči aj koaliční partneri, že keď sa na niečom dohodnú, platí dohoda. Zvolenie Luciak považuje za veľký záväzok od členov bratislavského regionálneho zväzu. „Je to pomerne silný impulz, aby bratislavská organizácia mala aj do vnútra strany silný hlas,“ zdôraznil.

Luciak skritizoval Freša

Luciak sa v pondelok vyjadril kriticky na adresu predsedu strany Pavla Freša. „Na miestnych zväzoch som sa vyjadroval, že Pavol Frešo nebol moja voľba a mám veľký problém s tým, ako stranu vedie alebo nevedie,“ povedal Luciak v pondelok pre agentúru SITA.

Dnes uviedol, že krajskí predsedovia sú členmi prezídia SDKÚ-DS a tento stranícky orgán je priestor, kde sa musia rozprávať o tom, čo sa robiť má alebo nemá. „Očakávam, že na prezídiu budeme viesť diskusie, kde sa nachádzame a aká bude naša ďalšia ponuka,“ povedal.

O primátorské kreslo zabojuje Nesrovnal

Bratislavskú krajskú organizáciu čakajú prípravy na jesenné komunálne voľby. „Rokovania, ktoré dosiaľ boli o komunálnych voľbách, nepostúpili ďaleko. Keď sa do nich pustíme, budeme sa vedieť dohodnúť. To je môj záujem,“ povedal Luciak. SDKÚ-DS má v súčasnosti kandidáta na primátora, ktorý vzišiel zo straníckych primárnych volieb. Je ním Ivo Nesrovnal.

Novým predsedom SDKÚ-DS v Bratislavskom kraji sa v utorok stal Michal Luciak, ktorý bol donedávna poslaneckým asistentom Lucie Žitňanskej. Luciak porazil na krajskej konferencii vo voľbách riaditeľa odboru zdravotníctva na úrade Bratislavského samosprávneho kraja Valeriána Potičného. Luciaka podporilo 60 delegátov a Potičného 35. Bratislavská krajská organizácia má v súčasnosti približne 400 členov.

Promo Podnikám.sk spotrebitelia
Foto: Webnoviny.sk

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Ivo NesrovnalMichal LuciakPavol Frešo
Firmy a inštitúcie SDKÚ-DS Slovenská demokratická a kresťanská únia – Demokratická strana