Obrazom: Hlavné námestie je zelené, dlažbu vymenili za trávu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Hlavné námestie je opäť zelené, dlažbu vymenili za trávu
Pohľad na trávový koberec a stromy v kvetináčoch na Hlavnom námestí v Bratislave, ktoré sú súčasťou projektu Živé námestie. Foto: SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 2. mája (WEBNOVINY) – Bratislavské Hlavné námestie je od piatku opäť o niečo zelenšie. Kamennú dlažbu na námestí totiž vystriedal trávový koberec a pribudli tu i stromy v kvetináčoch, ktoré ozdobili deti.

Bratislavská samospráva sa tak už tretí rok zapája do projektu Živé námestie. Na trávniku na Hlavnom námestí si mohli ľudia posedieť už vlani, pred dvoma rokmi sa takto zazelenela Zelená ulica v centre mesta. Agentúru SITA o projekte informovala hovorkyňa bratislavského magistrátu Daniela Rodinová.

Obrazom: Hlavné námestie je po roku opäť zelené

„Zelené“ projekty budú v Bratislave pokračovať aj v sobotu 3. mája. Na Kamennom námestí a na Kapucínskej ulici mladí dobrovoľníci vysadia stovky trvaliek, pomôže im aj bratislavský primátor Milan Ftáčnik.

Dobrovoľnícke podujatie organizujú Bratislavčania z Mestského parlamentu mladých, ID Teamu a ďalších združení, akcia sa v sobotu začne o 10:00.

Dobrovoľníci namaľujú aj kvetináče pozdĺž celej Špitálskej ulice. Pre zúčastnených dobrovoľníkov bude pripravené občerstvenie, vyskúšať si tiež budú môcť bicyklovanie na tandemovom bicykli.

Obrazom: Hlavné námestie sa zmenilo na zelenú trávnatú šachovnicu aj vlani

Živo bude v sobotu aj na mestských hradbách v Bratislave, ktoré by chcelo mesto začiatkom júla sprístupniť verejnosti. Ešte predtým však hradby treba upratať a zrevitalizovať. Tentoraz sa do toho pustia dobrovoľníci spolu s občianskym združením Vagus a ľuďmi bez domova.

Spolu budú na hradbách odstraňovať grafity a pracovať aj na zvýšení bezpečnosti hradieb. Mestské hradby od Katedrály sv. Martina cez lávku až po Židovskú ulicu budú pre verejnosť v sobotu otvorené od 10:00 do 16:00. Návštevníci hradieb budú môcť prispieť aj do zbierky, z ktorej výťažok pôjde na pomoc ľuďom bez domova.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Milan Ftáčnik