V Hurbanove odštartovali novú tradíciu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Foto: Heineken Slovensko

BRATISLAVA 2. mája (WBN/PR) – Prvé stužky uviazali Hurbanovčania počas tradičného Hurbanovského majálesu, ktorý sa konal v predvečer prvého mája na Námestí Konkoly-Thege. Pri tejto príležitosti zároveň spoločnosť HEINEKEN Slovensko v spolupráci s Nitrianskou komunitnou nadáciou vyhlásili výsledky 6. ročníka grantového programu Tu sme doma. Symbolický šek si prevzalo dvanásť úspešných žiadateľov, ktorí na realizáciu komunitných projektov získali celkovo 29 700 EUR.

Počas Hurbanovského majálesu vyrástol na Námestí Konkoly-Thege v Hurbanove okrem tradičného mája aj stromček šťastia. Symbolickým uviazaním stužky na tento stromček môžu odteraz nielen obyvatelia Hurbanova vyjadriť svoju náklonnosť k tomuto malebnému mestu na juhu Slovenska. Hurbanovčania svoj pozitívny vzťah k svojmu mestu vyjadrujú už niekoľko rokov aj aktívnym zapojením sa do grantového programu Tu sme doma.

6. ročník grantového programu Tu sme doma

O grant sa v aktuálnom ročníku programu uchádzalo 29 verejnoprospešných projektov. Hodnotiaca komisia zložená z predstaviteľov spoločnosti HEINEKEN Slovensko, Nitrianskej komunitnej nadácie a Mesta Hurbanovo rozhodla o podpore 12 projektov, ktoré si rozdelia sumu vo výške 29 700 €. Pri výbere sa kládol dôraz na verejnoprospešný charakter, aktívne zapojenie dobrovoľníkov a dlhodobý prínos pre širokú komunitu. Žiadatelia, ktorých projekty najviac presvedčili komisiu, získali granty od 1 000 € do 3 300 €. V rámci šiestich ročníkov programu vzniklo v Hurbanove už 69 komunitných projektov v hodnote takmer 176 700 €.

„Tešíme sa, že Hurbanovčania si vďaka programu TU SME DOMA už šesť rokov hrdo skrášľujú a vylepšujú svoje mesto, aby v ňom mohli žiť ešte spokojnejšie. Každoročne prikladajú ruku k spoločnému dielu desiatky dobrovoľníkov, aby sa spoločne tešili z lepších škôl, škôlok, upraveného životného prostredia, oddychových zón či oživenia tradícií. Grantový program TU SME DOMA je dôkazom, ako môže byť spolupráca samosprávy, mimovládnej organizácie a súkromnej firmy užitočná pre všetkých obyvateľov, ktorí majú radi svoje mesto,“ povedala Hana Šimková, manažérka korporátnych vzťahov spoločnosti HEINEKEN Slovensko.

Podporené projekty

V šiestom ročníku programu Tu sme doma vznikne v Hurbanove prvý stolnotenisový klub, detské jasličky či prvý verejný fitpark, ktorý bude slúžiť všetkým generáciám. Na najnavštevovanejších miestach v Hurbanove pribudnú Wi-Fi hot spoty. externá učebňa pre žiakov ZUŠ a gaštanový hájik. Dobrovoľníci pomôžu pri rekonštrukcii plochy, kde sa budú môcť obyvatelia Hurbanova korčuľovať počas celého roka. Kultúrne stredisko bude môcť kvalitne ozvučovať mestské podujatia vďaka novej aparatúre, Miestny spolok Slovenského červeného kríža v Hurbanove získa pre svojich pracovníkov svoje prvé jednotné oblečenie a obyvatelia mestskej časti Nová Trstená si vďaka grantu zrekonštruujú svoj obľúbený Klub mládeže. Hurbanovčania si z prostriedkov programu Tu sme doma vybudujú aj na nové detské a športové ihriská.

Program Tu sme doma

Grantový program určený na skvalitnenie života obyvateľov mesta Hurbanovo a jeho okolia. V rámci šiestich ročníkov programu sa podporilo 69 komunitných projektov v hodnote takmer 176 700 €. O grant môžu žiadať jednotliví obyvatelia, občianske združenia, školy a škôlky, športové kluby a iné organizácie. Maximálna výška grantu, ktorý je možné získať v rámci jedného projektu, je 3 300 €. Oblasti podpory: rozvoj komunitného života so zameraním na zbližovanie ľudí žijúcich v Hurbanove, kultúrne aktivity s dôrazom na regionálne tradície Hurbanova, vzdelávacie aktivity nad rámec formálneho vzdelávania v predškolských zariadeniach a školách, programy pre znevýhodnené skupiny obyvateľov, úprava verejných priestranstiev, programy zamerané na ochranu a podporu zdravia a iné oblasti prispievajúce k rozvoju mesta Hurbanovo.

Nitrianska komunitná nadácia

Nitrianska komunitná nadácia je mimovládna nezisková organizácia, ktorá zlepšuje kvalitu života ľudí v Nitrianskom kraji už viac ako 12 rokov. Tvorí „most“ medzi tými, ktorí potrebujú finančnú podporu na realizáciu neziskových aktivít a tými, ktorí chcú takéto aktivity podporiť. Svojou činnosťou motivuje ľudí k dobrovoľníckej práci a pomáha pri rozvoji filantropie. Viac informácií nájdete na www.nkn.sk.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie Heineken Slovensko