Procházkova Sieť by zvalcovala opozíciu, SaS mimo parlamentu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Radoslav Procházka
Radoslav Procházka dodržal svoj sľub a v druhom kole volieb podporí opozičného kandidáta. Foto: SITA/Ján Slovák

BRATISLAVA 6. mája (WEBNOVINY) – Ak by sa parlamentné voľby konali na prelome apríla a mája, vyhrala by ich strana Smer-SD so ziskom 38,3 percenta hlasov.

Na druhom mieste by skončila vznikajúca strana Radoslava Procházku Sieť s výsledkom 11,4 percenta. Tretie miesto by patrilo Mostu-Híd (7,9 percenta), nasledovalo by hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (7,7 percenta). KDH by malo podporu siedmich percent,

Strana maďarskej komunity by získala 6,3 percenta hlasov. V národnej rade by sedeli aj poslanci za SDKÚ-DS, ktorých by podporilo päť percent respondentov telefonického prieskumu agentúry Polis Slovakia pre agentúru SITA. Prieskum robili od 27. apríla do 4. mája na vzorke 1250 respondentov starších ako 18 rokov v celej republike. Respondentov sa pýtali: „Ak by boli parlamentné voľby tento víkend, ktorú stranu alebo hnutie by ste volili?“

Mimo parlamentu by podľa prieskumu skončila strana Sloboda a Solidarita, ktorej prieskum nameral 3,8 percenta hlasov, rovnaký výsledok by mala aj SNS. NOVA by získala 2,9 percenta hlasov opýtaných, Ľudová strana – Naše Slovensko 1,9 percenta a Komunistickú stranu Slovenska by volilo 1,8 percenta respondentov. Preferencie vypočítali zo 60-percentnej volebnej účasti.

Nerozhodnutých bolo 18 percent respondentov, voliť by nešlo 22 percent. „Agentúra Polis Slovakia neuvádza preferencie strán pred ich registráciou na ministerstve vnútra. Vzhľadom na vysoké preferencie plánovanej strany Sieť sme urobili výnimku,“ uviedol šéf agentúry Polis Slovakia Ján Baránek.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Ján Baránek
Firmy a inštitúcie Polis Slovakia