Ministerstvo varuje, zvážte cestu na juh a východ Ukrajiny

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Ukrajina
Ukrajinský prezident Turčynov ešte v nedeľu ohlásil nasadenie vojakov do "veľkorozmernej protiteroristickej operácie". Foto: SITA, AP

BRATISLAVA 6. mája (WEBNOVINY) – Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR odporúča slovenským občanom zrušiť alebo odložiť cesty na juh a východ Ukrajiny aj na územie Autonómnej republiky Krym. Uvádza sa to vo vyhlásení, ktoré agentúre SITA poskytol tlačový odbor ministerstva.

Viac o napätej situácii na Ukrajine sa dočítate

—-> TU.

„Z dôvodu nevypočítateľnej vnútropolitickej situácie na Ukrajine Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR zároveň odporúča zvážiť nevyhnutnosť cestovania aj do ostatných regiónov Ukrajiny, vrátane hlavného mesta Kyjev,“ píše sa vo vyhlásení.

Bezpečnostná situácia je podľa ministerstva nepredvídateľná a môže sa veľmi rýchlo meniť. Slovenskí občania, ktorí sa nachádzajú na Ukrajine, by sa podľa vyhlásenia ministerstva nemali zúčastňovať na protestných akciách a zdržiavať sa na miestach, kde sa zhromažďuje veľký počet ľudí.

Ministerstvo odporúča slovenským občanom, aby v prípade cestovania na Ukrajinu využili službu dobrovoľnej elektronickej registrácie na webovej stránke Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR.

Obrazom: Nepokoje na Ukrajine naberajú na sile

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie MZVEZ Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR