Na Slovakia Ringu vrazili motorky do auta, piati sa zranili

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Na Slovakia Ringu sa zrazili motorky s autom
Zrážka troch motoriek so zabezpečovacím vozidlom na okruhu Slovakia Ring v Orechovej Potôni si vyžiadala päť zranených. Na mieste zasahovali aj dva záchranárske vrtuľníky. Orechová Potôň, 12. mája 2014. Foto: SITA/KR HaZZ Trnava

DUNAJSKÁ STREDA 12. mája (WEBNOVINY) – Za pondelňajšiu vážnu nehodu na pretekárskom okruhu Slovakia Ring počas tréningu v rámci motocyklového podujatia Fun Cup môže jazdec, ktorý nerešpektoval signalizáciu po páde jedného z motocyklistov.

Vo vysokej rýchlosti za štvrtým horizontom narazil do zasahujúcich záchranárov a jedného jazdca. Vyplýva to zo stanoviska spoločnosti Slovakia Ring Agency, ktoré agentúre SITA poskytol marketingový manažér Peter Pecze.

Celkovo bolo pri nehode na okruhu v Hornej Potôni v okrese Dunajská Streda zranených päť osôb, z toho dvaja pracovníci okruhu a traja jazdci. Dvoch ťažko zranených s poraneniami hlavy a chrbtice previezli záchranárske vrtuľníky do nemocníc v Nitre a na bratislavské Kramáre.

Tretieho s otvorenou zlomeninou dolnej končatiny previezla záchranka do nemocnice v bratislavskom Ružinove a v nemocnici skončili aj ďalší dvaja s úrazmi hlavy. Záchranné zložky odviedli podľa Slovakia Ring Agency perfektnú prácu.

Obrazom: Na Slovakia Ringu sa zrazili motorky s autom

Polícia začala incident na pretekárskej dráhe preverovať ako ublíženie na zdraví z nedbanlivosti. Podľa trnavskej policajnej hovorkyne Márie Linkešovej najskôr spadol 37-ročný motocyklista z motorky a keď mu personál poskytoval potrebnú pomoc, ďalší 40-ročný motocyklista pravdepodobne nerešpektoval pokyny a s motorkou narazil do štyroch osôb.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať