Daniarka je namočená do kauzy podnikateľov Salmanovovcov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Salmanov
Podnikateľov Salmanovovcov zachytilo ,v akcii' video. Foto: Youtube.com

BRATISLAVA 15. mája (WEBNOVINY) – Prokurátor nariadil, aby polícia začala trestné stíhanie vo veci možného kúpenia funkcie riaditeľky Daňového úradu (DÚ) v Šamoríne cez podporu politickej strany.

Prípad súvisí s kauzou nadmerných odpočtov DPH otca a syna Sergeja a Alexandra Salmanovovcov, v ktorom bývalá šéfka šamorínskeho daňového úradu Mária Z. pred políciou vypovedala proti nim.

Je zachytená aj na medializovanom videu z kancelárie Sergeja Salmanova, kde jej hovoria o odmene za to, že pomôže s daňovými vratkami. V kauze figuruje ako svedkyňa, vznesenie obvinenia u nej odložili. Daňováčka podľa medializovaných informácií okrem iného vypovedala, že Sergej Salmanov jej dal peniaze, ktoré ona potom ako sponzoring dala regionálnemu politikovi strany Smer-SD.

„Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry zrušil rozhodnutie vyšetrovateľa o odmietnutí veci a pokynom mu uložil začať trestné stíhanie vo veci pre podozrenie zo spáchania zločinu prijímania úplatku,“ uviedla hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry Jana Tökölyová.

Video: Podnikateľov Salmanovovcov zachytilo pri čine video (2. časť)

https://www.youtube.com/watch?v=ypQSYlHqQdc

Týždenník Plus 7 dní zverejnil časť výpovede daňováčky z minulosti. „Sergej S. sa pri jednom rozhovore vyjadril, že by mi pomohol s dosadením do funkcie riaditeľky DÚ s tým, že keby také miesto bolo v Bratislave, tak by to vedel zariadiť bez problémov, pretože tieto miesta sú od roku 2005 dosadzované politicky. Ja som uvedené miesto riaditeľky DÚ Šamorín vybavovala sama po politickej línii, pretože som bola členkou strany Smer. Členkou som dodnes. Uvedené miesto som si už začala vybavovať s pánom Štefanom R….“ uvádza podľa Plus 7 dní vo výpovedi Mária Z.

Ako dodáva, Sergej Salmanov konštatoval, že „každé miesto má svoju cenu, a preto by sa to malo nejako podporiť…“ Týždenník dodal, že podľa Márie Z. nemal Sergej S. kontakty v trnavskom regióne.

„Tak povedal, že mi odovzdá nejakú finančnú čiastku, aby som ju dala ako podporu strane Smer. Sergej S. mi odovzdal finančnú čiastku vo výške 33-tisíc eur v obálke, aby som ich odovzdala na podporu strany Smer, aby zo strany Smer bolo zabezpečené moje urýchlené obsadenie miesta DÚ Šamorín… Ja som túto obálku ako sponzoring odovzdala predsedovi okresnej organizácie Smeru v Dunajskej Strede Štefanovi R.,“ vypovedala podľa týždenníka Mária Z. ešte v lete roku 2013.

Prokurátor po získaní uvedených závažných skutočností od svedkyne vydal v novembri 2013 písomný pokyn vyšetrovateľovi Národnej kriminálnej agentúry, aby objasnil tieto okolnosti. Zároveň prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry v marci 2014 opätovne uložil konajúcemu vyšetrovateľovi doplniť dokazovanie o ďalšie skutočnosti. Podľa Plus 7 dní preverovanie „závažných skutočností“ dopadlo tak, že koncom apríla policajný vyšetrovateľ vec odmietol ako neopodstatnenú.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe SalmanovovciSergej S.