Štefanec: Ruský vicepremiér by sa nemal dostať na Slovensko

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Medvedev rogozin
Sprava: Ruský premiér Dmitrij Medvedev a ruský vicepremiér Dmitrij Rogozin. Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 16. mája (WEBNOVINY) – Slovensko by podľa podpredsedu SDKÚ-DS Ivana Štefanca nemalo vpustiť na svoje územie ruského vicepremiéra Dmitrija Rogozina, na ktorého EÚ uvalila sankcie. Rogozin je spolupredsedom slovensko-ruskej medzivládnej komisie.

„Treba jasne povedať, že takého človeka na Slovensko nepustíme. Nemôžeme dovoliť, aby takíto ľudia k nám chodili. V EÚ musíme držať spolu,“ vyhlásil vo štvrtok Štefanec na tlačovej besede s tým, že Rogozin sa vyjadruje dehonestujúco o EÚ. Podľa neho sa od Rogozina treba dištancovať.

„Apelujem na predsedu vlády, aby sa jasne vyjadril, že tento človek nemá na Slovensku miesto, že platia sankcie EÚ,“ zdôraznil Štefanec. Ruský vicepremiér Rogozin pobúril nedávno tým, že Rumunsku, ktoré mu pri návrate z Podnesterska nedovolilo prelet nad svojím územím, odkázal, že nabudúce poletí v bombardéri. O tom, že má prísť na Slovensko v júni informoval portál Pluska.sk.

Štefanca veľmi znepokojuje vajatanie slovenských predstaviteľov, premiéra a prezidenta. „Nepočuť od nich zásadné stanovisko. Znepokojuje, že premiér sa nevyjadril, že referendá na Ukrajine sú nezákonné a podporujeme celistvosť Ukrajiny,“ konštatoval Štefanec.

Podľa predsedu SDKÚ-DS Pavla Freša situácia na Ukrajine pripomína dianie pred druhou svetovou vojnou. „Smer po Kryme zaujal nejasné stanovisko. Dnes máme ďalšie referendá, ďalšiu streľbu a od Smeru nepočujeme nič. Ustupovanie agresívnemu konaniu povzbudzuje agresora,“ povedal Frešo s tým, že preto mohli nášmu partnerovi v NATO odkázať, že prídu na bombardéri. Fica vyzval, aby sa zachoval ako chlap, zastal sa Rumunov a nedovolil prísť ruskému vicepremiérovi na žiadnu návštevu Slovenska.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Dmitrij Rogozin