Slováci na hranici s Ukrajinou dajú ďalší detekčný kábel

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Referendum v Luhansku a Donecku
Lídri proruských separatistov a odporcov vlády v Kyjeve zorganizovali ľudové hlasovania, ktoré centrálna vláda spolu s USA označili za protiústavné. Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 16. mája (WEBNOVINY) – V lesoch na hranici Slovenska s Ukrajinou zakopú do zeme ďalšiu časť detekčného kábla.

Ministerstvo vnútra tak pokračuje v dobudovávaní systémov na severnom úseku hranice, ktorý je ťažko dostupný. Perimetrický kábel bude dlhý približne 6,5 kilometra.

Hodnota kábla aj s jeho zapojením do schengenského vyhodnocovacieho systému je takmer 800-tisíc eur bez DPH, hradí sa z eurofondov. Vyplýva to z oznámenia zverejneného v obstarávacom vestníku. Kábel by mal byť pod zemou do leta.

Statické detekčné prostriedky má rezort vnútra momentálne rozmiestnené na takmer 70 kilometroch zo stokilometrového úseku hranice s Ukrajinou.

Ako uviedol tlačový odbor rezortu vnútra, detekčný kábel plánujú v budúcnosti doplniť aj na zvyšných 30 kilometroch, kde v súčasnosti používajú na stráženie hranice hliadky, fotopasce či termokamery.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať