Popadané stromy brzdia vlaky, komplikujú aj náhradnú dopravu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Vlak, cestujuci, stanica
Foto: Archívne, SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 16. mája (WEBNOVINY) – Pre popadané stromy je zastavená železničná doprava na vybraných tratiach Banskobystrického, Žilinského a Prešovského kraja. Tam, kde to počasie umožňuje, je zabezpečená náhradná autobusová doprava, informuje hovorkyňa Železničnej spoločnosti Slovensko Jana Morháčová.

„Problémy pretrvávajú ešte na dvoch lokálnych tratiach a časti tratí Tatranských elektrických železníc (TEŽ), kde nie je možné zabezpečiť ani náhradnú autobusovú dopravu pre nezjazdnosť ciest,“ hovorí Morháčová.

Obrazom: V Tatrách padali stromy, viaceré cesty museli uzavrieť

Vlaky TEŽ premávajú od Popradu cez Starý Smokovec po Tatranskú Lomnicu a späť. Od Starého Smokovca však vlaky nejazdia smerom na Vyšné Hágy. Predpokladajú, že sa dopravu podarí obnoviť popoludní. Dopravu medzi Vyšnými Hágmi a Štrbským plesom obnovia pravdepodobne až v sobotu.

Zastavená vlaková doprava bez náhrady je na trati Pohronská Polhora – Tisovec, Zlatno – Kokava nad Rimavicou – Utekáč a na trati TEŽ Vyšné Hágy – Štrbské Pleso. Obmedzená železničná doprava s autobusovou náhradnou dopravou je na trati TEŽ Starý Smokovec – Vyšné Hágy i na Ozubnicovej železnici v úseku Štrba – Štrbské Pleso. Dopravu by tam mohli obnoviť v piatok popoludní. Na ďalších tratiach už dopravu obnovili.

Obrazom: Rozvodnený Ľubický potok zaplavil časť Kežmarku

Informácie o železničnej doprave nájdu ľudia na telefónnom čísle Kontaktného centra 18 188 alebo pri volaniach zo zahraničia na čísle +421 2448 58 18, v zákazníckych centrách alebo osobných pokladniciach v staniciach. Informácie sú dostupné aj na internete na stránke Slovakrail.skalebo Facebook.com/slovakrail.

Obrazom: V Nitre padol na auto stĺp, vietor napáchal škodu

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie SHMÚ Slovenský hydrometeorologický ústav