Besniace počasie stihlo už vyrobiť 200-tisícové škody

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Situácia v Prešove je kritická, Torysa komplikuje mestu život
Vyliata voda z rieky Torysa na Jilemnického ulici v Prešove. Medzi najohrozenejšie lokality po nočných búrkach patria tiež ulice Pod kamennou baňou, Budovateľská a Pod Wiliec hôrkou. Prešov, 16. máj 2014. Foto: SITA/Viktor Zamborský

BRATISLAVA 16. mája (WEBNOVINY) – Silný vietor a dážď v posledných dňoch spôsobili problémy takmer po celom Slovensku, ľudia už poisťovniam nahlasujú škody.

Najčastejšie oznamujú strechy zničené vetrom, polámané ploty či vytopené priestory. Jedna z poisťovní dokonca eviduje prípad, keď silný vietor odfúkol detskú trampolínu, ktorá zasiahla a poškodila zaparkované auto.

Obrazom: Torysa komplikuje ľuďom v Prešove život

Predbežné škody po vyčíňaní počasia doteraz zverejnili dve poisťovne, škody sa podľa nich zatiaľ šplhajú k sume 200-tisíc eur.

Vietor ničil všetko čo mu prišlo do cesty a nebolo dosť odolné

V poisťovni Generali nahlásili klienti zatiaľ škody za približne 150-tisíc eur, predpokladajú však, že škody ešte narastú. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa poisťovne Generali Lucia Makayová.

Najviac škôd napáchal silný vietor vo Vysokých Tatrách i na strednom a východnom Slovensku. Silný vietor tu strhával strechy, komíny, odkvapové žľaby či solárne panely zo striech.

Nápor vetra nevydržali stromy, ploty či altánky, ale napríklad aj dvere áut. Popadané stromy ničili hotely, chaty, domy či autá.

Škody hlásia zo všetkých kútov Slovenska

V poisťovni zaznamenali aj prípad, keď vietor vyvrátil pouličnú lampu, ktorá rozbila čelné sklo na vozidle, priblížila Makayová. Víchrica poničila i poľnohospodárske plodiny.

Obrazom: V Tatrách padali stromy, hlásia obrovské škody

V ČSOB Poisťovni zatiaľ evidujú škody za viac ako 50-tisíc eur, informovala hovorkyňa poisťovne Zuzana Eliášová.

Klienti škody spôsobené počasím nahlasujú zo všetkých kútov Slovenska. Najčastejšie im vietor poškodil strechy na domoch či garážach, polámal ploty a vytopil priestory.

MS v hokeji  sutaze
Foto: Webnoviny.sk

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať