Pri Košiciach explodoval rozvod plynu, výbuch bol masívny

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Plyn, polícia, hasiči, páska
Foto: SITA/Tomáš Benedikovič

KOŠICE 17. mája (WEBNOVINY) – V obci Hrašovík pri Košiciach vybuchol zemný plyn na vysokotlakovom rozvode. Informoval o tom dôstojník operačného strediska košických hasičov Roman Keruľ.

Výbuch našťastie nespôsobil požiar. „Momentálne už je plyn odstavený. Na mieste pracujú plynári. Sú tu aj hasiči a polícia. Výbuch bol taký silný, že niektorí ľudia ostali v šoku,“ povedal Keruľ. Doložil, že nik nebol zranený. Miesto výbuchu je približne sto metrov od rodinných domov.

Pre výbuch plynu bude prerušená distribúcia plynu pre viac ako 2 700 odberných miest, povedala agentúre SITA Ivana Zelizňáková zo spoločnosti SPP – distribúcia. Plyn nepôjde v 13 obciach, a to v Družstevnej pri Hornáde, Budimíre, v obci Ploské, Kráľovce, Chrastné, Bajkovce, Beniakovce, Kostoľany, Čížatice, Nová Polhora, Kavečany, Sokoľ a Hrašovík.

„Na odstránení problému pracujeme,“ dodala Zelizňáková. Ako dlho budú ľudia bez plynu, povedať nevedela. Distribúcia plynu pre mesto Košice nie je ohrozená a pokračuje bez obmedzení.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať