Muž sa pýtal výpravcu na najbližší vlak, aby sa mohol zabiť

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Vlak
Foto: ilustračné, SITA/Ľudovít Vaniher.

BRATISLAVA 20. mája (WEBNOVINY) – Na železniciach sa minulý týždeň stali dva smrteľné prípady zrážky vlaku s človekom. Na trati Nové Zámky – Dvory nad Žitavou vlak v sobotu zrazil a usmrtil na koľajniciach muža, išlo o samovraždu.

Medzi Cíferom a Trnavou našli v stredu v priekope mŕtve telo. Ktorý vlak a kedy osobu usmrtil, vyšetrujú. Informovala o tom Ivana Strmeňová z Odboru komunikácie Generálneho riaditeľstva Železníc SR.

„Mimoriadne šťastie mala žena, ktorá sa pokúsila o samovraždu vo štvrtok na trati medzi Zvolenom a Sliačom. Vlak prešiel ponad ňu a následne ju odviezli na vyšetrenie,“ uviedla Strmeňová.

Železnice informujú aj o kurióznom prípade, ktorý sa stal minulý pondelok v Ilave. „Do dopravnej kancelárie prišiel neznámy muž, ktorý chcel od výpravcu zistiť, kedy ide najbližší vlak, pretože chcel spáchať samovraždu. Duchaplný výpravca okamžite zavolal políciu a s osobou sa rozprával, až kým neznámy neodišiel k blízkemu pohostinstvu, kde ho zadržala polícia,“ povedala Strmeňová. Nepriaznivé počasie počas uplynulého týždňa komplikovalo aj železničnú dopravu. Na niektorých úsekoch popadali na koľajnice stromy, čo prerušilo dopravu.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia