Pri požiari zhorel traktor, vznikla škoda 300-tisíc eur

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Hasici
Hasiči hasia oheň počas simulovania pátracej akcie záchranárskych psov v spolupráci so záchranármi, hasičmi, prezídiom PZ SR a Slovenským červeným krížom s cieľom skoordinovať spoluprácu jednotlivých zložiek záchranného systému pri vyhľadávaní, vyprostení a ošetrení osôb v prípade hromadného nešťastia. Bratislava, 21. máj 2011 Foto: SITA/Jozef Jakubčo

VLKANOVÁ 19. mája (WEBNOVINY) – Z neznámych príčin v pondelok pred pol jedenástou začal horieť traktor a následne sklad v areáli spoločnosti Kompala vo Vlkanovej neďaleko Banskej Bystrice. Hasičom z Banskej Bystrice a Zvolena sa podarilo požiar zakrátko lokalizovať.

Pri požiari sa nikto nezranil a predbežnú škodu odhadli na tristotisíc eur. Pre agentúru SITA to uviedol hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Banskej Bystrici Erik Piater.

Oheň zničil traktor a rozšíril sa do skladu na drevnú štiepku. Príčinu požiaru zisťujú hasičskí experti v súčinnosti s políciou. Podľa hovorkyne Krajského riaditeľstva PZ v Banskej Bystrici Márie Faltániovej vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre zločin všeobecného ohrozenia.

Banskobystrická akciová spoločnosť Kompala prevádzkuje elektráreň na výrobu elektrickej energie z certifikovaného biopaliva – energokompostu. Biopalivo získava z čistiarne odpadových vôd v Badíne.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia