Verejnoprospešný program SPPoločne dnes spúšťa hlasovanie

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
SPP
Foto: SPP

BRATISLAVA 19. mája (WBN/PR) – Dnes začína verejné on-line hlasovanie o najprínosnejšie projekty na zlepšenie života ľudí v regiónoch z celého Slovenska v rámci už 3. ročníka programu SPPoločne. Až do 16. júna môže široká verejnosť hlasovať a rozhodnúť o tom, ktoré užitočné projekty finančne podporí verejnoprospešný program SPPoločne. Celkovo je na podporu projektov vyčlenených až 200 000 eur. Verejné on-line hlasovanie bude prebiehať na webovej stránke www.sppolocne.sk

Už tretí ročník verejnoprospešného programu SPPoločne, ktorý v marci vyhlásil SPP spolu s Nadáciou SPP, je založený na adresnej pomoci konkrétnym ľuďom a komunitám v troch regiónoch Slovenska (západ, stred, východ). Cieľom programu je podporiť čo najviac regionálnych a komunitných projektov z celého Slovenska.

Od 24. marca do 28. apríla 2014 mohli nepodnikateľské právnické osoby prihlasovať svoje projekty, prostredníctvom ktorých vylepšia svoje vlastné okolie, alebo oživia komunitný život v danom regióne v rámci dvoch kategórií. V kategórii „SPPoločne pre ľudí“ sú projekty z oblasti kultúry či športu a v kategórii „SPPoločne pre domovinu“ sú projekty zamerané na rozvoj vzdelávania v oblasti ekológie a zveľaďovanie životného prostredia. Projekty môžu získať finančný príspevok vo výške od 3 000 eur do 6 000 eur.

SPP ako najväčší tradičný dodávateľ energií na Slovensku a zároveň osemnásobný držiteľ titulu Top firemný filantrop považuje za prirodzenú súčasť, svojho pôsobenia v každom kúte Slovenska, pomoc iným. Prvé dva ročníky programu SPPoločne podporili viac ako 90 projektov v celkovej sume 640 000 eur. Program SPPoločne stúpa na rebríčku popularity už tretí rok. O tom svedčí viac ako 650 aktuálne prihlásených projektov, z ktorých 150 postúpilo do verejného on-line hlasovania. Hlasovanie končí 16. júna 2014.

„Vďaka programu SPPoločne opäť dávame šancu pre obyvateľov všetkých regiónov Slovenska, aby sami prispeli k zmene, zlepšili kvalitu verejného života ľudí a miestnych komunít, oživili tradície v regióne, v ktorom žijú a najlepšie poznajú jeho potreby a záujmy. Ľudí spájajú najmä spoločné záujmy. Verím, že aj počas tretieho ročníka sa zopakuje to obrovské spoločné zanietenie ľudí, celých komunít, obcí, aby získali čo najviac verejných hlasov pre svoj vysnený projekt,“ zdôraznila Martina Nehézová, vedúca útvaru korporátneho imidžu, CSR a sponzoringu, SPP.

Šancu uspieť vo verejnom hlasovaní má 10 projektov v každom z 3 regiónov Slovenska (západ, stred a východ) s najvyšším počtom pridelených hlasov – 5 projektov v kategórii SPPoločne pre ľudí a 5 projektov v kategórii SPPoločne pre domovinu, t.j. spolu 30 projektov. Mimoriadne zaujímavé projekty získajú navyše bonusové ceny.

Jeden hlasujúci môže poslať svojmu vybranému projektu jeden alebo až tri hlasy, ktoré môže prípadne rozdeliť medzi dva alebo tri rôzne projekty. Výsledky hlasovania uverejníme tretí júnový týždeň 2014 na www.sppolocne.sk.

Pre zákazníkov SPP sme opäť pripravili súťaž Zlepšime SPPoločne Slovensko, ktorá sa začína súbežne s verejným hlasovaním 19. mája 2014. Po zaregistrovaní do zákazníckeho on-line portálu Moje SPP prostredníctvom www.sppolocne.sk sú zákazníci SPP automaticky zaradení do tejto súťaže. Vyhrať môžu 3-dňový wellness pobyt pre 2 osoby v kaštieli Grand Castle v Liptovskom Hrádku. Ide o národnú kultúrnu pamiatku, ktorá bola zrekonštruovaná aj vďaka finančnej podpore SPP a Nadácie SPP v programe Ministerstva kultúry SR „Obnovme si svoj dom“.

Žrebovanie výhercov súťaže Zlepšime SPPoločne Slovensko sa uskutoční elektronicky náhodným výberom každý pondelok, v 4 žrebovacích kolách. Mená 8 výhercov uverejníme na www.sppolocne.sk od 26. mája do 16. júna 2014.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia