Malokarpatská cesta otvorí milovníkom vína svoje pivnice

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Jesenné vinohrady
Tohtoročná úroda rodiacich vinohradov na Slovensku je podľa CVVS na vysokej kvalitatívne úrovni. Foto: archívne, SITA/Martin Havran

BRATISLAVA 22. mája (WEBNOVINY) – Na trase Malokarpatskej vínnej cesty od Bratislavy po Trnavu otvoria vinári svoje pivnice. V piatok 23. mája sa totiž začína 8. ročník podujatia Otvorené pivnice na sv. Urbana 2014.

Vinári otvoria pivnice pre ľudí so vstupenkou v piatok od 14:00 do 21:00 a v sobotu od 13:00 do 21:00. Informovala o tom Krajská organizácia cestovného ruchu – Bratislava Region Tourism na svojej internetovej stránke.

Ako informovalo Združenie Malokarpatská vínna cesta, so vstupenkou budú môcť ľudia degustovať vína malokarpatských vinárov v 144 pivniciach od Devína cez Raču, Svätý Jur, Pezinok, Modru až po Trnavu. Otvorené pivnice môžu navštíviť v 26 obciach a mestách malokarpatského regiónu.

Podľa združenia pribúdajú na Malokarpatskej vínnej ceste staré klenbové pivničky, ale aj nové moderné pivnice či degustačné miestnosti každý rok. Gastronomické pochúťky pripravia výnimočne v 52 pivniciach a reštauráciách. Ako informovalo združenie, návštevníci nájdu priamo v pivniciach okrem vína aj muzikantov.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať